Coronita cu vanilie si capsuni

Retete desert Retete cu ou

Reteta Coronita cu vanilie si capsuni

Am mai facut aceasta combinatie dar niciodata intr-o forma asa reusita, inspirata din Secretele Bucatariei de luna asta. Iar reteta de eclere este de la Angela, deci iese garantat.

Ingrediente

Eclere

120 ml lapte
100 ml apa
un strop de sare
125 g unt
1 lingura de zahar
150gr faina
4 oua

Ornare

1 plic Creme Ole
350 ml lapte(eu am pus 400 ml si crema e cam moale)
200 gr capsuni
frisca pentru ornat

  1. Am pus laptele cu apa, untul si sarea pe foc mic, pana a inceput sa fiarba. Am adaugat atunci 1 lingura de zahar si am luat de pe foc.
  2. Am adaugat toata faina o data si am amestecat repede pana s-a desprins de pe oala. Am lasat la racit complet.
  3. Am adaugat ouale pe rand amestecand bine. Ouale mele au fost tare mici, s-ar putea sa va ajunga doar 3, se vede consistenta aluatului in poza
  4. Am tapetat fundul unei tave rotunde cu hartie de copt si cu conul de ornat am modelat eclerele.
    *Daca nu aveti tava rotunda trasati un cerc folosind o oala pe hartia de copt si va ghidati dupa el.
  5. Am dat la cuptor 20 min (fara sa deschid cuptorul). Primele 10 min am lasat la 220C apoi am coborat la 200C. Apoi am dat temp. la 180C si am mai lasat alte 20 min pana s-au uscat bine eclerele. Trebuie sa sune a gol daca le loviti.
  6. Am taiat capacele din eclere
  7. Am umplut eclerele cu crema de vanilie, facuta dintr-un plic de Creme Ole si lapte.
  8. Am pus bucatele de capsuni peste crema.
  9. Am pus capacelele la loc, am pudrat cu zahar praf cu aroma de vanilie.
  10. Am ornat cu frisca din tub si sferturi de capsuni.

 

Aluat eclere

Aluat eclere

Aluat eclere

Aluat eclere

Formam eclere cu spritul

Formam eclere cu spritul

Eclere coapte

Eclere coapte

Eclere umplute cu vanilei si capsuni

Eclere umplute cu vanilei si capsuni

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

angela  acum 10 ani - 2 Decembrie 2011 22:16  

cred ca este ceva bun dar cam dificil totusi de facut,adica dupa cum am vazut,nu iese la toata lumea,eu voiam sa fac de sarbatori,der experientele le voi lasa dupa :-&
 

Irina  acum 10 ani - 11 Martie 2012 11:05  

Aceste coronite minunate a fost prima mea prajitura care mi-a iesit exact ca in pozele tale.Am fost foarte mandra de ele! :) Coronitele au fost foarte apreciate. Vrea sa mentionez ca intr-adevar 3 oua au fost suficiente in cazul meu. Multumesc, Ioana!
 

Madalina  acum 8 ani - 17 Iunie 2014 15:24  

Ioana, m-am apucat de coronita DAR dupa ce am adaugat faina si am amestecat, aluatul meu e pasta. Sa mai pun faina pana se face bila? :(
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Iunie 2014 15:36  

da, mai pune faina! ce tip de faina ai pus?
 

Madalina  acum 8 ani - 17 Iunie 2014 15:38  

Faina de tara, de la mama. Am mai pus, dar deja e elastic, ca o coca obisnuita, nu arata `branzos` ca cel din prima poza. Oare o sa-mi iasa, sau e compromis desertul pe ziua de azi? :(
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Iunie 2014 15:42  

probabil l-ai amestecat prea mult, adaugand a doua transa de faina. fa doar din jumatate de aluat sa vezi cum iti iese de data asta, fiindca eclerele sunt destul de delicate pana le prinzi smecheria.
 

Madalina  acum 8 ani - 17 Iunie 2014 20:07  

n-au iesit. zicea cineva mai sus ca i-a iesit ceva tip branzoaica. la fel si mie. dar le-am uns cu crema de vanilie - foarte buna! - si am pus cate o capsuna si s-au mancat. sunt hotarata sa incerc din nou maine. acum, daca m-am trezit devreme si am luat capsunele din piata, trebuie sa le pun la treaba.
multumesc de ajutor, Ioana, si scuze ca am facut praf reteta. :(
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Iunie 2014 20:21  

data viitoare, dupa ce adaugi faina amesteci rapid doar se leaga faina. pune mai multa faina de la inceput, fiindca e clar ca e altfel decat cea 550 pe care o folosesc eu, altfel nu-ti iesea pasta.
 

ani  acum 7 ani - 11 Decembrie 2014 09:51  

Prajitura mea preferata.
Nu se pot pune ecelerele coapte sub forma de coronita?
 

Ioana  acum 7 ani - 11 Decembrie 2014 10:01  

pai astea sunt eclere coapte in cerc. daca le pui in cerc dupa ce le-ai copt, nu vor sta fixe pe platou, la cea mai mica miscare se strica coronita. asa daca le coci in cerc de la inceput, cele mai multe se lipesc intre ele si raman asa.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...