Hummus cu nuca si rodie

Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten

Reteta Hummus cu nuca si rodie

Prea buna aceasta varianta de hummus. Am inlocuit susanul cu samburi de nuca si am adaugat putin ulei de nuca pentru mai multa aroma. Samburii de rodie acrisori fac contrast placut cu crema fina.

Ingrediente

200 gr naut fiert
25 gr samburi de nuca
2 catei de usturoi
1/2 lingurita chimion macinat
3 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei de nuca
2 linguri ulei de masline
100-150 ml apa in care a fiert nautul
samburii de la 1/2 rodie
cateva jumatati de nuca pentru decor
sare, piper negru

Portii: 3-4
Calorii: 750

  1. In robot (sau vasul blenderului vertical) se pune nuca si usturoiul si se mixeaza pana se pulverizeaza.
  2. Se adauga nautul, chimionul, uleiul de nuca si masline si sare dupa gust. Se rasneste mult piper negru. Se mixeaza totul la viteza mare, timp de 1 minut, sa devina o pasta densa.
  3. Se adauga sucul de lamaie si apa (100 ml daca vreti sa serviti hummusul imediat sau 150 ml daca il veti pastra la frigider o vreme pana la servire). Mixati iar lung, la viteza mare pana obtineti o crema cat de fina se poate. Daca ati adaugat 150 ml apa hummusul va fi mai moale fiindca la frigider, ca orice pasta de leguminoase (fasole, linte etc) se va ingrosa natural. Chiar daca robotul vostru nu-l poate face extrem de fin (cel din poza mea e facut cu un simplu blender vertical, de aceea are putina textura), adaugati treptat suficienta apa cat sa devina atat de moale incat sa se intinda usor pe farfurie.
    Din cauza ca e cu nuca, hummusul va avea o culoare mai inchisa decat cel original facut cu pasta de susan. Puteti adauga 1/2 lingurita de turmeric daca doriti o culoare mai galbuie.
    Gustati hummusul de sare si suc de lamaie.
  4. Intindeti pasta pe un platou sau portionati in mai multe boluri individuale. faceti un crater in centru cu dosul unei linguri. Presarati acolo samburii de rodie si adaugati cateva jumatati de nuca daca doriti. Picurati putin ulei de masline. Seviti cu paine prajita sau lipie. E bun si pentru wrapuri/sandwichuri.
    Daca nu serviti hummusul imediat si vreti sa il pastrati la frigider, puneti deasupra o folie care sa vina in contact cu el ca sa nu faca crusta urata.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...