Icre de fasole

Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Icre de fasole

Albe si pufoase, parca seamana si la gust cu icrele de peste.

Mi s-a terminat bateria cantarului si nu am reusit sa cantaresc fasolea, asa ca am dat cantitatea de fasole masurata cu cana (cea de lapte).

Ingrediente

2 cani fasole alba fiarta
50 ml ulei
1/2 lamaie
1/2 ceapa
sare, piper negru

  1. Seara am pus fasolea la inmuiat. A doua zi am fiert fasolea in apa cu sare si doua foi de dafin (schimbati o data apa daca doriti).
  2. Am trecut boabele fierte de fasole prin presa pentru piure (avantajul e ca prin presa nu trec cojile, deci pasta va iesi foarte fina). Daca nu aveti acest instrument, zdrobiti fasolea ca si la fasolea batuta. Am adaugat 50 ml apa in care am fiert fasolea, cat sa nu fie piureul uscat, si am amestecat bine.
  3. Am adaugat uleiul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand tot timpul.
  4. Dupa ce am terminat cu uleiul am facut la fel cu sucul de lamaie. Gustati si mai adaugati suc daca vi se pare necesar.
  5. Condimentati cu sare si piper negru macinat.
  6. Adaugati ceapa tocata foarte foarte marunt.
  7. Lasati sa stea jumatate de ora si apoi puteti servi.

Icre de fasole

Icre de fasole

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

Gabriela  acum 12 ani - 13 Martie 2012 16:07  

Pun fasolea la fiert impreuna cu zarzavat:morcovi , telina, ceapa,ardei.......Telina si ceapa o scot dupa fierbere , morcovii ii pun in robot impreuna cu fasolea , dau un gust bun si o culoare interesanta.Condimentez si cu vegeta.E reteta copilariei mele , o mancam cu salam de Sibiu.
=P~ :)
 

Dli  acum 12 ani - 14 Martie 2012 09:51  

Mmmm, cam la fel facem si noi ca si Gabriela, doar ca noi de obicei o mancam cu carnati, sau ciolan afumat....recomand tuturor !!
 

Maria Draghiea  acum 12 ani - 16 Martie 2012 14:10  

;) Sunt minunate acum in post!...
 

nela  acum 12 ani - 17 Martie 2012 13:14  

ioana,bine spus ''parca'' seamana cu icrele la gust.''parca''.desi nu sunt icre sunt foarte bune aceste icre de fasole.
 

Ioana  acum 12 ani - 19 Martie 2012 09:35  

da, la prima inghititura ti se pare ca sunt icre. pe parcurs te mai dezmeticesti :)
 

Dana  acum 12 ani - 22 Martie 2012 17:07  

Foarte bune! Parca sunt chiar icre! Eu am trisat cu fasole din conserva ;)
 

mihaela  acum 11 ani - 29 August 2012 22:23  

le-am facut. e drept am folosit conserva de fasole. dar dintr-o eroare. vroiam sa desfac o conserva de ciuperci si am desfacut de fasole. si atunci m-am gandit sa fac aceste icre. au iesit foarte bune. eu n-am mancat niciodata icre, dar sotul meu a spus ca seamana intr-adevar la gust cu icrele adevarate. poate acum ma voi incumeta sa gust si eu icrele adevarate. :P
 

dorina  acum 11 ani - 21 Ianuarie 2013 19:10  

va pup a iesit foarte buna salata de icre de fasole ;) ;) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :) :) :) :) :) :)
 

ica  acum 10 ani - 2 Martie 2014 22:38  

da intr-adevar este buna fasolea din toate punctele de vedere daca stii sa o gatesti :)
 

P.Nicoleta  acum 8 ani - 6 Aprilie 2016 18:45  

Eu pun fasolea la fiert ,dar nu o las sa sa fiarba ci sa fie putin spre fierbere,dupa care o spal in. 2-3 ape.Apoi scurg apa si o pun din nou la fiert cu apa ,sare si ulei.Dupa fierbere o scurg bine si o fac pasta.Apoi le faci exact cum faci icrele de peste.In felul acesta ies albe si pastoasa(untoasa),pui lamaie dupa gust.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...