Inghetata cu ciocolata

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple

Dupa cum am promis ieri, iata reteta de ingetata mai apropiata de cea "clasica". E adevarat, e ceva mai mult de lucrat la ea ca sa nu iasa cu cristale de gheata. Pentru a le elimina trebuie amestecata des in timpul inghetarii. Am facut acest lucru manual, dar evident ca si pentru asta s-au inventat masini de inghetata pentru acasa ;) Are cineva asa ceva? Daca da, poate ne spune si noua daca iese ca si cea de la magazin. Sunt curioasa daca merita investitia.

Ingrediente

60 gr ciocolata amaruie
1 lingurita cacao
150 ml lapte gras
1 banana foarte coapta
1 lingura rom
zahar (optional)

Portii: 6

  1. Intr-o craticioara incalziti laptele pe foc, adaugati ciocolata rupta bucatele si lasati sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba laptele. Adaugati cacaoa si amestecati.
  2. Puneti banana, laptele cu ciocolata si romul in blender si mixati 1 minut.
    * verificati compozitia si adaugati zahar daca o doriti mai dulce, eu nu am pus; daca puneti zahar, incalziti putin si amestecati pana se topeste complet zaharul
  3. Puneti compozitia intr-un bol/cutie de plastic cu capac si dati la congelator. Dupa 45 minute amestecati foarte bine (cam 1 minut) in inghetata. Dati iar la congelator. Apoi, din 30 in 30 de minute, amestecati in inghetata, timp de cca 5 ore. Apoi se poate servi.
  4. Se pastreaza la congelator.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...