Inghetata de ciocolata cu stracciatella

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii

Un mousse de ciocolata atat de bogat incat prin congelare obtineti cea mai cremoasa inghetata facuta in casa. Bonus: o tehnica simpla de stracciatella pentru a imbogati cu ceva "crocant" orice inghetata.

Ingrediente

1 portie mousse de ciocolata
50 gr ciocolata (de orice fel: alba, neagra, cu lapte, cu arome)

  1. Se da mousse-ul imediat dupa ce l-ati preparat la congelator pentru aprox. 2 ore. Se verifica sa fie semiinghetat.
  2. Se topeste ciocolata pe abur.
  3. Turnati in fir subtire ciocolata topita peste mousse-ul rece, amestecand repede in el ca sa se rupa ciocolata bucatele. Ciocolata se va solidifica instant in contact cu mousse-ul rece. Veti obtine astfel straciatella.
  4. Se da mousse-ul la congelator pana a doua zi, ca sa fie perfect inghetat. Datorita continutului mare de unt nu va face gheata si nu trebuie amestecat in el cat sta la congelator. Veti obtine astfel cea mai cremoasa inghetata pregatita in casa, fara aparatul de inghetata.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...