Inghetata pe bat

Retete desert Retete cu iaurt Retete pentru copii Retete simple

Vin si eu cu o reteta pentru 1 Iunie, dar si pentru zilele calduroase care urmeaza. E simpla si sanatoasa, copiii vor manca cu placere.

Daca nu aveti forme pentru inghetata (dar le gasiti usor la magazinele chinezesti si sunt ieftine) puteti improviza din pahare de plastic de unica folosinta sau paharele de la iaurt, si puteti folosi ori bete de lemn colectionate de la inghetata pe bat cumparata, ori linguritele din plastic care se dau in baruri pentru amestecat in cafea (se gasesc la supermarket-uri), stiti de care vorbesc nu?

Daca va ramane sos de capsuni, adaugati lapte rece si mixati in blender pana devine spumos si obtineti un shake sanatos pentru bucatar! :)

Ingrediente

20 capsuni
3 iaurturi mici (cu fructe sau vanilie, important e sa se potriveasca la gust cu capsunile; eu am folosit Activia cu musli)
1 lingura zahar

Portii: 4

  1. Capsunile se strivesc in blender cu 2 linguri apa, pana obtineti o pasta fina. Le puneti apoi cu zaharul la fiert, pe foc mediu pana se topeste zaharul si da cateva clocote. Lasati apoi la racit.
  2. In formele de inghetata turnati sosul de capsuni de 2 degete. Eu am folosit o palnie mica sa nu murdaresc peretii formelor. Dati la congelator minim 1 ora pana ingheata sosul.
  3. Umpleti formele cu iaurt, folosind tot palnia si infigeti betele in mijloc. Uitati de ele la congelator cateva ore, eu am lasat peste noapte.
  4. Ca sa scoateti inghetata din forme bagati-le sub jet de apa fierbinte pentru 30 secunde.

Sos capsuni

Strat capsuni

Completam cu iaurt

Iaurt cu musli

Inghetata pe bat

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...