Lasagna vegetariana

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Am lucrat 2 ore in total la ea, iar rezultatul a fost pe masura. Este o lasagna mult mai "light" decat cea cu ragu.

Am folosit pesto genovese si pesto de rosii uscate cumparate, cele doua borcanele pe care le-am fotografiat la reteta de paste cu pesto. Aveti nevoie de jumatate de borcanel din fiecare.

Va fi si pe placul copiilor deoarece, cand o taiati, mozzarella se intinde foarte tare ;)

Ingrediente

8 foi lasagna
1 portie legume la cuptor
30 gr parmezan
350 gr mozzarella
4 linguri pesto genovese
4 linguri pesto de rosii uscate
un strop de ulei pentru uns tava

Portii: 4 mari

  1. Pregatim legumele la cuptor dupa reteta de aici. Le punem apoi in blender (cu tot cu sos) si se mixeaza pana devin piure, dar nu extrem de fin, sa se mai vada bucatele de legume.
  2. Razuim mozzarella si parmezanul.
  3. Puneti o oala larga cu multa apa si o lingurita de sare la fiert. Cand incepe sa fiarba introduceti in apa cate 3-4 foi lasagna (sau mai multe, dupa marimea vasului, dar sa nu fie inghesuite) si lasati-le la fiert la foc mai molcom pana se ridica la suprafata (sau urmati indicatiile de pe pachet pentru fierbere). Cand se ridica, scoateti foile pe un prosop mare de bumbac sa se scurga de apa. Pentru a le scoate eu folosesc un cutit pe care-l trec pe sub mijlocul foii de lasagna, o ridic usor si apoi o rastorn pe prosop.
  4. Pregatiti o tava de 20 x 20 cm (am folosit vasul patrat de Jena) ungand-o cu un strop de ulei, inclusiv pe margini.
  5. Asezati apoi 2 foi de lasagna, usor suprapuse. Ungeti foile cu 2 linguri pesto genovese.
  6. Adaugati apoi cca 4 linguri piure de legume si intindeti-le in strat uniform.
  7. Presarati mozzarella si apoi parmezan peste ele.
  8. Continuati apoi cu doua foi lasagna pe care le ungem de data asta cu 2 linguri pesto de rosii. Iar strat de legume si presaram mozzarella si parmezan. Urmatorul strat e la fel, uns cu pesto genovese... Ultimul strat va fi asa: doua foi lasagna unse cu pesto de rosii si apoi presaram mozzarella din belsug.
  9. Apasati un pic lasagna ca sa devina compacte straturile. Acoperiti tava cu folie de aluminiu, avand grija sa nu se atinga de lasagna, fiindca se va lipi mozzarella de ea.
  10. Dati la cuptor la 200C pentru 30 minute, pana se topeste branza.
  11. Scoateti folia de aluminiu, presarati restul de parmezan si dati-o sub grill pana se face o crusta rumena. Daca nu aveti aceasta optiune la cuptor, scoateti folia si lasati sa se rumeneasca.
  12. Lasati sa se racoreasca cca 15 minute, apoi puteti felia si servi.

Primul strat de foi uns cu pesto genovese

Apoi stratul de piure de legume

Presaram cu mozzarella si parmezan

Al doilea strat de foi uns cu pesto rosu

Stratul final: foi unse cu pesto rosu si mozzarella

Dupa 30 minute la cuptor

Crusta de parmezan

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...