Pesto alla genovese
Retete din Italia Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Reteta o am de la Angela de multi ani, am modificat-o un pic (sper ca nu se supara), dar mie imi place cu mai multi muguri de pin decat in reteta originala :) Este un sos foarte versatil, merge bine ca sos pentru paste, pentru carne, pentru diferite salate... iubitorii de busuioc il vor aprecia cu siguranta.
In sfarsit se gasesc pinolli si la noi, la Real, un pic cam scumpi dar asa puteti prepara reteta originala de pesto. Daca totusi nu gasiti puteti usor sa ii inlocuiti cu migdale, fistic, nuci sau alune.
Mai multe informatii in limba engleza despre pesto gasiti aici.
Ingrediente
100 gr busuioc
30 gr muguri de pin (pinolli, reteta originala cere doar 10 gr)
15 gr parmezan ras
1 catel usturoi (optional)
50 ml ulei masline
sare
- Se pun in robotel toate ingredientele exceptand uleiul, se pulseaza de cateva ori.
- Apoi se pune incet uleiul cu robotul mergand pana cand obtineti o pasta cat de fina doriti, eu o prefer grob.
* daca nu aveti robot se poate folosi un mojar in care sa striviti toate ingredientele, asta fiind si modalitatea traditionala de preparare a pesto-ului. - Pastrare: puneti pesto intr-un borcan, turnati deasupa un strat fin de ulei de masline(pentru a nu se oxida), inchideti borcanul ermetic si pastrati la frigider. Daca doriti sa-l congelati preparati pesto FARA parmezan (acesta nu se congeleaza bine), apoi puneti-l la borcan cu strat de ulei deasupra si pastrati-l in congelator.
ingredientele in robotel
Pesto alla genovese
Pesto alla genovese
Comentarii (9)
angela acum 16 ani - 4 Iulie 2008 07:25
cum sa ma supar ca ai schimbat reteta?sant bucuroasa ca iti place si va doresc Pofta buna!Ioana acum 16 ani - 4 Iulie 2008 08:55
multumesc, am planuri mari cu pestoul asta ;)darvenia acum 15 ani - 17 Mai 2009 13:25
eu il fac dar fara pinolli nu stiam ca sunt si la noi, dar pt al pastra nu pun parmezan decat atunci cand fac cu paste si se tine foarte bine in frigider daca este acoperit cu ulei de masline eu am de anul trecut facut din busuiocul care il am pe balcon in ghiveci.Ioana acum 15 ani - 17 Mai 2009 15:12
se gasesc pinolli, la Real am gasit eu, dar mai rar ca e scump.eu l-am pastrat fara parmezan doar la congelator, nu stiam ca tine asa bine si la frigider
yo acum 13 ani - 30 Martie 2011 10:24
BunaAm vazut in mai multe retete de pe site ca folositi "pesto roso" la acesta nu se poate sa postati o reteta?
Ioana acum 13 ani - 30 Martie 2011 10:29
ba da, o sa postez. chiar ma gandisem la asta.Ioana Maria Corcalciuc acum 7 ani - 18 Octombrie 2016 16:34
Buna Ioana. Doresc sa fac acest tip de pesto. Locuiesc in Spania si mi-a adus sotul din gradina de la lucru busuioc, dar are frunzele mult mai mici fata de ce vad la tine in poza . Il pot folosi? . Seamana cu busuiocul ce se foloseste in biserica :-D.Exista mai multe feluri de busuioc ? MultumescIoana acum 7 ani - 18 Octombrie 2016 17:01
exista multe tipuri de busuioc: tailandez, grecesc, purpuriu, italian (dulce), cu aroma de scortisoara, anason, lamaie.afla de care este cel primit de tine. pentru pesto cel mai bun e cel italian cu frunze mai mari si grase.
Ioana Maria Corcalciuc acum 7 ani - 18 Octombrie 2016 17:09
Ok . Mersi mult de raspuns. Atunci aman prepararea sosului pana gasesc busuiocul potrivit.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email