Macaroane de casa

Retete aluaturi Retete din Croatia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Macaroane de casa

Macaroane preparate intr-un mod inedit, asa cum am invatat sa le fac la Konoba "Ranč Maha" de pe insula Korcula. Prepararea lor este distractiva si este o activitate potrivita pentru petrecerea timpului liber in familie.

Ingrediente

1 kg faina alba
1 ou
1 galbenus de ou
100 ml ulei
400 ml apa
1 lingurita sare

Portii: 12 (1.2 kg paste)

  1. Se pune faina intr-un bol si se face o gaura in mijloc. In gaura puneti ouale batute, uleiul si apa. Presarati sarea pe margine.
  2. Incepeti sa framantati, incorporand incet faina in lichidul din mijloc. Framantati pana aluatul este legat.
  3. Puneti aluatul in masina de paine setata pe programul de framantat (al meu dureaza 13 minute). La final veti obtine un aluat deloc lipicios si foarte elastic. Aluatul nu e nici foarte tare, nici foarte moale. Se acopera aluatul cu un prosop se se lasa sa stea 30 minute.
    * aluatul se poate framanta si cu mana
  4. Aluatul se taie bucati mai mici. Fiecare bucata se intinde intr-un rulou de cca 1.5 cm grosime. Rulourile se taie apoi in bucati de cca 1cm.
  5. Se ia fiecare bucatica de aluat in mana, se aplatizeaza sub forma de dreptunghi. Dreptunghiul se invarte in jurul unei frigarui de lemn.
  6. Se freaca frigaruia intre palme pana aluatul se subtiaza. Cand frecati nu apasati foarte tare. Scoateti frigaruia din macaroana. Puneti macaroanele formate pe un prosop curat sa se usuce un pic.
  7. Macaroanele se fierb in multa apa cu sare.

Aluat

Aluat

Rulou

Rulou

Ruloul taiat bucati

Ruloul taiat bucati

Bucata aplatizata o invartim pe frigaruie

Bucata aplatizata o invartim pe frigaruie

Frecam intre palme

Frecam intre palme

Macaroana e gata

Macaroana e gata

Scoatem frigaruia

Scoatem frigaruia

Macaroane de casa

Macaroane de casa

Comentarii (8)

 

Lena  acum 10 ani - 7 August 2012 12:09  

Super! Foarte frumoase si metoda genial de simpla trebuie neaparat incercate!
 

stana  acum 10 ani - 7 August 2012 13:30  

sunt bune ,eu fac pasta pt. lazania ....este munca dar se merita ,,,am o satisfactie deosebita... :p :p sotul este italian..maninca paste =P~
 

lira  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2012 11:34  

foarte bine arata soldateii tai :)
 

Ioana  acum 9 ani - 2 Noiembrie 2012 11:45  

da, sunt frumoase si este foarte satisfacator cand le manaci sa stii ca ai facut fiecare bucata cu manutza ta.
chiar ieri, cand faceam cornurile, am realizat ca faptul ca acum avem toate produsele la indemana ne face sa consumam mai mult decat am consuma daca am pregati mai multe in casa de la zero. ma gandeam cum pretuiesc un corn facut de mine (la care am poftit 2 zile pana sa fie gata) si cum mananc 2-3 cornuri cumparate dintr-o suflare, fara sa ma gandesc, ca doar daca se termina in 5 minute iau altele.
 

Anca  acum 9 ani - 16 Ianuarie 2013 20:52  

e foarte buna reteta de macaroane abia astept sa incerc si eu, dar ma gandeam ca voare rezista la pastrat? daca da atunci cat timp?
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Ianuarie 2013 08:41  

daca le lasi la deshidratata bine, pana sunt tari rezista foarte mult in punga de hartie. eu asa pastrez taietii si razalaii de casa. macaroane nu am pastrat ca nu am facut niciodata atata de multe incat sa-mi ramana.
 

Laura  acum 7 ani - 26 Februarie 2015 03:44  

Ioana draga asta e munca de chinez 😜! Ma gandesc ca se pot da si alte forme, nu? Mie imi place familia, dar nu prea am timp 😳. Ma tenteaza sa le fac, sunt bune pastele de casa.
 

Ioana  acum 7 ani - 26 Februarie 2015 10:24  

da, acestea sunt mai mult pentru un proiect de familie, sa faceti impreuna pastele in serile lungi de iarna. cu toate ca merge mai repede decat te-ai astepta, tot trebuie facute bucata cu bucata, nu e ca si cand faci tagliatelle.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...