Medalioane de cartofi si broccoli

Ingrediente

500 gr cartofi fainosi
150 gr buchetele broccoli
1 praz mic (cca 50 gr)
100 gr branza tare (tip parmezan; am folosit branza fermentata Horezu)
50 gr cascaval moale (Sofia)
2 linguri smantana acra (fermentata; 15% grasime)
1 ou mic
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Se curata cartofii si se taie felii. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se adauga buchetelele de broccoli si se fierbe totul cu capac inca 5 minute.
  2. Prazul se taie in patru pe lungime si apoi se taie rondele fine. Se soteaza prazul in uleiul incins pana se inmoaie foarte bine.
  3. Se scoate broccoli intr-o strecuratoare. Se scurg bine si se pun bucheletele pe masa de lucru.
  4. Se scurg cartofii in strecuratoare.
  5. Broccoli se toaca foarte marunt cu un cutit.
  6. Cartofii se pun intr-un bol si se sfarma bine cu o furculita (sa nu mai aveti bucati mari de cartof; veti avea un piure dar nu foarte fin). Se adauga prazul sotat si broccoli tocat. Se condimenteaza cu sare si piper negru si se amesteca totul cu o furculita.
  7. Se adauga branzeturile date pe razatoare si se amesteca iar cu furculita. Se gusta amestecul de sare. Se lasa amestecul sa se racoreasca un pic.
  8. Se bate oul cu smantana si se toarna peste cartofi, amestecandu-se pana la omogenizare.
  9. Se ung 4 inele de patiserie cu ulei. Se pun in tava cuptorului cu hartie de copt (unsa si ea cu putin ulei). Se umplu inelele cu amestecul de legume si se niveleaza bine.
    * inelele umplute se pot pastra la frigider daca vreti sa le coaceti mai tarziu
  10. Se coc la 180C timp de 30 minute.
  11. Se lasa sa se racoreasca un pic (pana puteti atinge inelele fara sa va ardeti). Se rastoarna medalioanele pe o farfurie (cu partea care a fost jos in sus, e mai rumena si mai dreapta). Se trece cu un cutit subtire pe margini si se scot usor formele.
  12. Sunt bune calde, la temperatura camerei sau se pot reincalzi in cuptor.

Legumele amestecate

Adaugam oul batut cu smantana

In forme

Medalioanele coapte

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...