Supa crema de broccoli

Retete cu legume Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de broccoli

Supa de broccoli promisa. Am incercat de-a lungul timpului multe variante, dar asta e de departe cea mai buna. Ca de obicei am folosit un mic ingredient special, care ii da savoare. Va las pe voi sa-l descoperiti. :)

Ingrediente

1 capatana broccoli (500 gr)
1 cartof
1/2 morcov
1/2 ceapa
1 catel usturoi
1 bucata coaja parmezan (cca 30 gr)
3 cani supa de pui
sare, piper, chili
2 linguri ulei

Portii: 3

  1. In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si usturoiul curatat dar lasat intreg, pana ceapa e moale.
  2. Se adauga cartoful taiat cuburi, coaja de parmezan si supa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pentru 10 minute.
    * eu am lasat cativa mm de parmezan pe coaja (vezi poza)
  3. Se adauga broccoli desfacut buchetele si chili dupa gust. Supa nu va acoperi totul, dar e ok asa. Puneti capacul pe oala si fierbeti inca 10 minute, amestecand de doua ori in acest timp.
  4. Scoateti coaja de parmezan din supa si radeti in supa parmezanul moale pe care l-ati lasat pe coaja (daca e cazul).
  5. Mixati tot continutul oalei in blender (sau cu blenderul vertical). Mai adaugati supa/apa daca doriti supa crema mai subtire. Dregeti de sare.
  6. Serviti cu crutoane de paine.

Coaja parmezan

Coaja parmezan

Comentarii (29)

 

Ultimele comentarii

Irina Popa  acum 9 ani - 28 Ianuarie 2013 14:18  

Imi storceam creierii cum sa fac sa manance si baietelul meu de un an brocolli, asa ca am incercat cu sufletul la gura reteta ta si, surpriza a venit cand bebele a lins castronasul cu supita !!!
Multumim :)
 

loredana  acum 9 ani - 23 Iunie 2013 01:24  

buna ioana. am o mica intrebare. ai gasit cumva prin vizitele tale la piata broccolini? E un hibrid intre broccoli normal si broccoli chinezesc. Am citit ca are substante care determina celulele canceroase sa se "sinucida" si ca riscul de cancer scade cu 50%. Cum e bine sa gatesti broccoli astfel incat sa-si pastreze cat mai multe din proprietatile nutritive, dar sa fie si bun la gust. Eu am incercat broccoli de doua ori, cu greu, dar am incercat si mi-e rusine sa zic ca-l detest. Dar chiar nu-l suport. L-am gatit fiert in abur cu unt si cu branza, recunosc. O sa incerc si retetele tale dar am nevoie sa-l sting cu ceva, ca presimt ca mi-e antipatic rau gatit in orice fel.
 

Senni  acum 9 ani - 23 Iunie 2013 20:36  

Loredana,
Imi permit sa-ti raspund intr-o oarecare masura. Broccolini est o incrucisare intre broccoli si kai-lan, kai-lan fiind broccoli chinezesc. Ai mare sanse sa gasesti ce doresti intr-un magazin asiatic in Romania, depinde unde locuiesti, si in occident nu-l poti gasi altfel. Este specific. Sunt foarte multe retete pe internet in ceea ce priveste broccoli clasic, de altfel pe Ioana tot asa am descoperit-o cautand o reteta, incearca si alte retete, e o leguma adictiva. Incearca sa o faci si gratinata in amestec cu conopida, de exemplu, sau pireu, crochete. Sunt multe exemple. Mie mi se pare extraordinara gratinata. Daca te uiti dupa sezon, vei putea probabil sa o apreciezi mai mult in toamna, iarna. Tine cont si de faptul ca nu toata lumea are puterea digestiva pentru a o digera, de unde o anumita "animozitate". Poate e si cazul tau.
 

Ioana  acum 9 ani - 24 Iunie 2013 11:45  

nici la piata, nici in supermarket n-am vazut broccolini :(
broccoli e bine sa fie facut fie pe abur, fie fiert scurt (5-8 minute; il las 2 minute in plus doar daca fac supa crema). daca il fierbi scurt, doar pana e "al dente", nu va prinde acel gust pe care stiu ca multi il detesta. unori eu il pun in salate si crud: vezi aceste doua reteta:[link] sau [link] poate iti place mai mult asa.
sa-mi spui dupa ce ai incercat vreuna din variante cum ti se pare.
 

olga  acum 8 ani - 4 Octombrie 2013 12:55  

Multumesc Ioana.
Foarte buna.
Ai undeva pe site un link pentru tarta cu gutui; poti sa ma ajuti ca am uitat numele cofetarului.

Multumesc
 

Ioana  acum 8 ani - 4 Octombrie 2013 14:14  

aici o gasesti: [link]
se poate folosi aluatul de la tarta cu mere ;)
 

Claudia Costea  acum 8 ani - 17 Octombrie 2013 21:51  

Yam!!! acum am facut`o :) ce s-a inmuiat parmezanul, aproape nu a mai ramas nimic din el :P Multumim de reteta! Mereu te vizitez cand am nevoie de o reteta sanatoasa rapida si gustoasa!!
 

Ioana  acum 8 ani - 18 Octombrie 2013 11:55  

sa-ti fie de bine, claudia :)
 

simina  acum 8 ani - 25 Ianuarie 2014 16:46  

Eu mai adaug si smantana si pun branza cu mucegai .Pentru estetica pastrez cateva buchetele de broccoli si le pun in supa la sfarsit.
 

Alina  acum 5 ani - 16 Noiembrie 2016 16:55  

Ffff buna...pt sotul meu care e la dieta e perfecta.... :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...