Muffins cu branza de capra

Retete aperitive Retete cu branza Retete de Pasti Retete la cuptor Retete rapide Retete simple

Si castigatoarele de anul acest la capitoul aperitive pentru masa de Pasti sunt aceste scuffins (adica muffins facute din aluat similar cu cel de scones)! Se fac atat de simplu... doar se amesteca rapid cu coada unei linguri de lemn. Nu sunt ele cele mai frumoase muffins, dar compenseaza la capitolul gust. Reteta mi-a trimis-o Cora din Anglia si prima data cand le-am facut m-a derutat denumirea de muffins care ma ducea cu gandul la un aluat mai subtire. Cum nu l-am obtinut am adaugat rapid niste lapte la final si a fost un dezastru, au iesit lipicioase. Am primit lamuriri suplimentare de la Cora, cum ca aluatul e ca si cel de scones si m-am luminat indata. Aha... acele chestii englezesti bune dar atat de urate incat nu am postat nicio reteta cu ele pana acum!!! Dar le-am refacut (fiindca apucasem sa le gust pe cele din transa lipicioasa) si impartasesc reteta si cu voi fiindca sunt bestiale. Se pot reincalzi, sunt pufoase si a doua zi. Sunt aromate cu rozmarin. Sunt facute cu ulei de masline.  Abia astept sa le incercati si voi!

Ingrediente

300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 sare fina
1/4 legatura patrunjel
1 fir mic rozmarin
100ml ulei masline extravirgin
230 ml iaurt
200 gr branza de capra maturata

Bucati: 12

  1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
  2. Se adauga patrunjelul si frunzele de rozmarin tocate marunt. Se amesteca cu coada unei linguri de lemn sa se distribuie uniform.
  3. Se adauga uleiul pe toata suprafata si se amesteca tot cu coada de lemn. Faina va arata cam ca pesmetul acum.
  4. Se adauga iaurtul si se amesteca tot cu coada de lemn doar pana faina e absorbita toata. Nu trebuie sa omogenizati aluatul, doar sa nu se mai vada faina.
  5. Se adauga branza taiata marunt cu cutitul. Se amesteca scurt, doar pana se distribuie branza.
  6. Se portioneaza aluatul in forme de muffins in care ati pus hartii. Aluatul este destul de ferm si lipicios, asa ca cel mai usor am portionat aluatul cu lingura de inghetata.
  7. Dati tava la cuptor, la 200C, timp de aprox. 20 minute (pana sunt crescute si rumene).

Faina cu verdeturi

Aluatul dupa ce am adaugat iaurtul

Aluatul dupa ce am adaugat branza

Portionam cu lingura de inghetata

Aluatul in tava

Muffins coapte

Muffins cu branza de capra

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...