Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Retete cu ciuperci Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete simple

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci, un preparat comod, perfect pentru inceputul de saptamana.

Ingrediente

1 muschiulet de porc mic (cca 350 -450 gr)
350 gr ciuperci champignon mici
3 rosii bine coapte (cca 500 gr)
1 ceapa 
2 catei de usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1/4 legatura patrunjel
50 ml vin alb sec
1 priza zahar
150 ml supa de pui
2 linguri ulei
1 lingura rasa unt
sare, piper, fulgi de chili

Portii: 3

  1. Se presara muschiuletul cu sare, piper negru si fulgi de chili.
  2. Se oparesc rosiile si se curata de coaja. Se taie in doua si se curata de cotoare si zona cu seminte. Se mixeaza apoi scurt in blender (nu trebuie sa fie prea fin mixate, ci doar sa se striveasca uniform).
  3. Se taie ciupercile in patru.
  4. Se incinge uleiul intr-o oala mai larga (care sa cuprinda muschiuletul). Se prajeste muschiuletul pe ambele parti pana se rumeneste frumos (cca 3 minute / parte) si apoi inca 30 secunde pe laterale. Aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma. Se scoate muschiuletul pe o farfurie.
  5. Se adauga in tigaie untul si dupa ce se topeste se da focul la mare si se pun ciupercile si se presara cu sare si piper. Se prajesc ciupercile cam 3 minute, amestecand des, sa se rumeneasca un pic. Se scot ciupercile peste muschiulet.
  6. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se stinge totul cu vin si se fierbe pana vinul e aproape evaporat.
  7. Se adauga rosiile si se fierb 5 minute la foc mic.
  8. Se adauga dafinul, cimbrul, zaharul, supa de pui si 150 ml apa. Se adauga sare dupa gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 15 minute.
  9. Se aseaza muschiuletul in sos si se mai fierbe cu capac 15 minute, intorcand muschiuletul la jumatatea timpului.
  10. Se adauga ciupercile si patrunjelul si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
  11. Pentru servire se folosesc farfurii adanci: se aseaza cu lingura legume in centrul farfuriei, sosul se va scurge pe margini; deasupra se aseaza felii subtiri de muschiulet care se presara cu putina sare mare si piper negru. Este foarte bun insotit de mamaliguta sau piure de cartofi.

Muschiuletul rumenit

Ciupercile calite

Ceapa stinsa cu vin

Sosul de rosii fierbe

Muschiuletul in sos de rosii

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...