Muschiulet marinat la gratar cu spanac

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete fara gluten

Reteta Muschiulet marinat la gratar cu spanac

Vineri e 1 Mai! Punem de-un gratar indoor. Fiindca #maistamacasa... inca putin.

Ingrediente

Muschiulet marinat

1 muschiulet de porc (cca 500 gr)
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingura pasta de rosii
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita boia afumata
1 lingura otet de sherry (sau de orez)
6-7 linguri ulei
1 lingurita ulei de susan
sare, piper negru

Spanac cu cartofi

400 gr spanac (congelat am folosit acum; tocat sau frunze intregi)
4 cartofi (nu foarte mari)
3 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

  1. Muschiuletul se usca bine cu servetele si apoi se taie felii groase de aprox. 3 cm. Partea subtire dinspre varf o lasati intreaga, nu o feliati. Se presara cu sare si piper negru.
  2. Se amesteca restul ingredientelor pentru marinata si se toarna peste carne. Se maseaza bine si se lasa sa stea la frigider macar 3-4 ore, dar poate sta si peste noapte.
  3. Se scoate carnea inainte de a o prepara si se lasa sa revina la temperatura camerei, cca 30 minute.
  4. Se curata si se taie cartofii rondele. Se fierb in apa cu sare.
  5. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se adauga spanacul congelat. Se pune capacul si se lasa pana spanacul e complet decongelat, presarand sare si piper si amestecand de cateva ori sa ajutati la decongelare.
    * daca folositi spanac proaspat doar il adaugati in tigaie in transe si sotati pana isi pierde volumul, presarand sare si piper
  6. Cand cartofii sunt fierti, se scurg si se adauga peste spanac. Mai adaugati sare si piper. Amestecati, avand grija sa sfaramati cartofii.
  7. Se incinge bine o tigaie grill (5 minute la foc maxim, fara adaos de grasime).
  8. Se pune carnea in tigaie fara sa fie inghesuita. Se prajeste 2 minute pe prima parte (trebuie sa aveti urme frumoase de gratar), apoi se intoarce si se lasa 1 minut pe a doua parte.
  9. Se muta tigaia in cuptorul preincins la 180C si se lasa 5 minute (varful il puteti lasa 2 minute in plus, se face mai incet).
    * daca nu aveti tigaie grill care merge la cuptor sau preparati o cantitate mai mare de carne care nu intra intr-o singura tigaie, cand incingeti cuptorul puneti in ea o tava incapatoare sa se incinga deodata; mutati carnea din tigaia grill direct in aceasta tava.
  10. Se scoate carnea langa spanac si se serveste imediat. Carnea este buna si cu o salata simpla alaturi, dar sa aiba multa ceapa verde (de exemplu rosii cu ceapa verde sau salata verde cu ceapa verde).

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...