Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete de mancaruri cu legume, Retete cu carne de porc, Retete cu putine calorii, Retete ieftine

 

Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor
Pinterest

Mancare foarte lejera:fasolea verde are foarte putine calorii (doar 30 calorii / 100 gr vesel ), iar muschiuletul de porc are tot atatea calorii ca pieptul de pui fara piele. In plus muschiuletul de porc este si foarte fraged iar preparat astfel se topeste in gura. Imi place cum se potriveste gustul carnii de porc cu cel de fasole verde.

Ingrediente
Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor

1 muschiulet de porc (cca400 - 450 gr)
800 gr fasole verde
1 ceapa mare
2 catei mari de usturoi
3 rosii mici
1 lingura pasta de rosii
1/2 lingura pasta de ardei
1 fir cimbru (sau 2 fire cimbrisor)
2-3 fire marar
4 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 4

Preparare
Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor

  1. Fasolea verde se curata de capete si se taie segmente. Se amesteca cu mararul tocat fin si putina sare. Rosiile se cresteaza in x si se oparesc in apa fiarta timp de 15 secunde. Se scot si se curata de coaja. Se taie felii.
  2. Intr-o cratita (suficient de larga incat feliile de carne sa vina pe un singur strat) se incing 2 linguri de ulei si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie (cca 10 minute).
  3. Se adauga muschiuletul taiat felii nu foarte subtiri si se prajesc pe ambele parti pana-si schimba culoarea si incep sa se rumeneasca usor.
  4. Se adauga ustuoiul strivit si pastele (de rosii si ardei), se presara sare si se rasneste piper negru. Se amesteca pana carnea e acoperita. Se presara cimbrul tocat deasupra (daca folositi cimbrisor trageti frunzele cu mana de pe tulpina si le presarati direct peste carne).
  5. Se aseaza fasolea verde peste carne. Se aseaza feliile de rosii peste fasolea verde. Se presara deasupra putina sare si restul de ulei. Pe marginea cratitei se toarna 250 ml apa.
  6. Se aduce continutul cratitei la fierbere si se pune capacul. Se da la cuptor, la 180C, timp de 45 minute. Se ia apoi capacul si se mai lasa pana sosul scade si fasolea e facuta de tot (aprox. inca 15 minute). Este excelenta reincalzita.
 
Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor - Taiem fasolea segmente

1. Taiem fasolea segmente

Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor - Muschiuletul cu ceapa si cmbrisor

2. Muschiuletul cu ceapa si cmbrisor

Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor - Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor

3. Fasole verde cu muschiulet de porc la cuptor


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 
loading...

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus