Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete de Pasti, Retete rapide, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu
Pinterest

Inca o reteta reusita cu una dintre combinatiile mele preferate, hribi+rozmarin. Friptura de vitel este usor de preparat, iar casa mea miroasea grozav duminica seara cand am pregatit-o. Pana acum asta e reteta castigatoare pentru masa mea de Pasti.

Ingrediente
Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

1 muschiulet de vitel (de cca 700 gr)
1 lingura cu varf pudra de hribi
1 fir mic rozmarin
1/2 lingurita boabe piper negru
1/4 lingurita chili pudra
2 linguri ulei

Sos de vin

150 ml vin rosu sec
30 ml sherry dulce (Nectar PX Gonzalez Byas; optional)
100 ml supa de pui
1 fir rozmarin
1 ceapa mica
2 linguri unt
sare, piper

Portii: 3-4

Preparare
Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

  1. Se curata muschiuletul de pielitele albe. Se taie capetele subtiri, astfel incat sa va ramana o bucata de carne cat de cat uniforma ca si grosime. Capetele se vor folosi la alta reteta. Dupa ce am taiat capetele mi-a ramas o bucata de 450 gr, ideala pentru 3-4 persoane. Daca doriti mai multe portii ori folositi mai multe bucati de muschiulet de vitel ori alegeti o bucata de muschiulet de vita, dar tineti cont ca in cazul muschiuletului de vita veti avea alt timp de coacere, mai mare decat am dat in aceasta reteta.
  2. Daca aveti vreme, sarati muschiuletul cu o seara inainte (cu putin mai multa sare decat ati fi tentati sa puneti in mod obisnuit) si tineti-l asa la frigider pana il veti gati. Acest pas va ajuta la gust si la fragezime.
  3. Cand doriti sa preparati muschiuletul scoateti-l din frigider.
  4. In masina de cafea macinati pudra de hribi, frunzele de rozmarin, piperul boabe si chili pana aveti o pudra fina.
  5. Presarati pudra obtinuta pe masa de lucru si rulati muschiuletul prin ea, sa fie bine acoperit peste tot, inclusiv la capete. Lasati muschiuletul sa stea asa pana revine la temperatura camereri (cca 1-2 ore).
  6. Incingeti uleiul intr-o tigaie larga (care sa cuprinda carnea). Dati focul la mediu spre mic si prajiti muschiuletul pe toate partile pana se rumeneste frumos (cca 2-3 minute / parte) de jur imprejur.
  7. Introduceti tava in cuptorul incins la 200C si lasati-l sa se coaca timp de 15 minute (daca aveti termometru de friptura, temperatura interna sa ajunga la 60C).
  8. Scoateti muschiuletul pe un platou si acoperiti-l cu folie de aluminiu.
  9. Puneti tigaia in care a fost muschiuletul inapoi pe foc mic. Adaugati ceapa tocata marunt si caliti-o pana se inmoaie bine de tot. Stingeti ceapa cu vin si sherry si fierbeti pana se reduce la jumatate (cca 2 minute). Adaugati supa si rozmarinul si fierbeti pana se reduce inca o data la jumatate (cca 3 minute).
  10. Strecurati sosul (folositi si tifon daca aveti, doar prin sita vor trece bucatelele din pudra de hribi). Puneti sosul strecurat inapoi in tigaie pe foc mic si adaugati untul cubulete in transe pana se topeste. Adaugati sare si piper in sos dupa gust.
  11. Serviti vitelul taiat felii cat doriti de subtiri cu sosul de vin.
 
Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu - Muschiuletul rulat prin pudra

1. Muschiuletul rulat prin pudra

Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu - Rumenim muschiuletul pe toate partile

2. Rumenim muschiuletul pe toate partile

Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu - Muschiuletul e gata

3. Muschiuletul e gata

Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu - Reducem sosul

4. Reducem sosul


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 6)  

 
loading...

 

 

Nica Bianca  acum 3 ani - 8 Aprilie 2014 12:53  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Buna, vreau sa fac si eu reteta, pudra de hribi o gasesc in supermarketuri la raoinul de condimente?
Sunt f fericita de cand am dat de site-ul asta vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 8 Aprilie 2014 13:00  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

nu, cumperi hribi deshidratate de la supermarket (de la cora le-am luat) si le macini in masina de cafea. se pastreaza timp indelungat intr-un borcan. muschiuletul tot de la cora l-am luat. diseara pun si poze detaliate, o sa vezi cum arata pudra si carnea.
 

Nica Bianca  acum 3 ani - 8 Aprilie 2014 14:37  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Abia astept vesel
 

Maria  acum 3 ani - 8 Aprilie 2014 17:06  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Draga mea,te apropii si curand vei primi
”Le Cordon Bleu ”
 

Michael D  acum 3 ani - 8 Aprilie 2014 17:33  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Ceva delicios din vremurile bune dar acum nu mai e pentru toate buzunarele. Pentru Paste ne vom rezuma la o friptura de pui la cuptor si o pasca din branza de vaci cu stafide.
 

Navroschi Liviu Corneliu  acum 3 ani - 8 Aprilie 2014 22:59  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Bu.na seara.
inainte de sarbatorile de iarna ti-am trimis un mesaj prt. o anumita reteta Mi-ai raspuns ca nu este momentul poitrivit.Sincer a durat f..mult Aceasta reteta poate fii folosita in orice anotimp.Daca m-ai uitat .....e grav ptr ca eu cred ca esti mult mai tanara ca mine asa ca.....totusi te inteleg doar partial.
Multa sanatate.

Cu niste ..ani inainte am cules hribi si I-am pregatit.Din tulpini(baza hribului)se pot prepara niste.....urmeaza sa spui tu ce.
 

Ioana  acum 3 ani - 9 Aprilie 2014 08:38  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

reteta calamarilor prajiti e aici : [link]
 

Ioana  acum 3 ani - 9 Aprilie 2014 08:40  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Bianca, am pus acum si pozele din timpul pregatirii
 

Nica Bianca  acum 3 ani - 9 Aprilie 2014 12:58  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Mmmm...niami imi e pofta
 

Amalia Sofronie  acum 3 ani - 10 Aprilie 2014 22:36  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

WOW arata foarte bine.....cu siguranta am sa incerc si eu. imi e pofta
 

Atentie la...  acum 3 ani - 17 Aprilie 2014 18:32  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

... ce fel de muschiulet cumparati.Ca sa iasa perfect trebuie sa fie de vita tanara, frageda si de calitate, altfel nu se mai face niciodata.
 

Ioana  acum 3 ani - 17 Aprilie 2014 18:56  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

e redundant sa specificam ca vita sa fie tanara, avand in vedere ca reteta cere muschiulet de vitel (care e tanar prin definitie). dar reteta se preteaza si la muschiulet de vita.
muschiuletul e o singura bucata din vita, nu avem cum sa facem confunzii: e acea bucata lunga si subtire (dealtfel cea mai scumpa bucata de vita).
stiu ca unii folosesc termenul de muschi/muschiulet pentru a specifica generic carnea macra, dar nu e cazul pe acest site. in orice reteta a mea, daca e important, este specificata exact bucata de vita de care e nevoie pentru a nu avea probleme la gatit.
 

Viorel  acum 3 ani - 29 Octombrie 2014 11:42  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

Arata super. Dar muschiuletul e deja foarte fraged. Mai necesita el fragezire pri sarare? Eu deobicei fac versiunea rapida de muschi cu hribi (congelati) si nu mi s-a intimplat niciodata sa fie tare carnea.
Leagat de faptuc ca trebuie sa fie muschiulet de vitel sau de vaca...aici expertii bucatari vesel spun ca muschiul de vita cu cit este mai mare este mai gustos si apar in el si insertii de grasime. Eu folosesc muschiuletul care are cam 3-3,5 kg.
 

Ioana  acum 3 ani - 29 Octombrie 2014 13:01  

Re: Muschiulet de vitel in crusta de hribi si rozmarin cu sos de vin rosu

eu il sarez si fiindca e mai gustos. intra sarea mai mult in el, nu e condimentat doar pe dinafara. oricum optional pasul, doar daca e timp de asa ceva, altfel tot iese bine. chiar si muschiul de vita iese bine nesarat.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus