Muschiulet de vita cu ardei Padron

Retete de mancaruri cu carne Retete din Spania Retete cu carne de vitel sau vita

O combinatie care mi-a placut mult la tapas barul Gandarias din San Sebastian. Doar strigam cuvantul magic "solomillo" si apareau langa noi doua felii de bagheta incarcate cu felii de vita, deasupra cu un ardei verde copt, totul presarat cu sare grunjoasa si stropit cu ulei de masline. Divin!

Ardei Padron am gasit la Kaufland. Sunt niste ardei mici, verde-inchis care se fac rapid pe gratar sau in tigaie.

Ingrediente

5 felii de muschiulet de vita (de aprox 2.5-3 cm grosime)
1 punga ardei Padron (aprox. 15 ardei)
sare de mare (fleur de sel)
putin ulei de masline

Portii: 2 ca fel principal sau 6 ca aperitiv (tapas)

  1. Feliile de carne se presara cu putina sare si se ung peste tot cu ulei. Ardeii se ung si ei cu putin ulei.
  2. Se incinge bine o tigaie grill (fara adaos de grasime), cam 5 minute. Se aseaza ardeii in tigaie si se prajesc pe toate partile pana sunt rumeni, intorcandu-i cand s-au facut pe o parte. Dureaza cam 10 minute pana sunt gata. La final trebuie sa fie rumeni si sa colapseze usor.
  3. Se scot intr-un bol. Se presara cu sare de mare.
  4. In tigaie se aseaza apoi carnea, si se prajeste cate 1 minut / parte. Se scoate pe un fund de lemn si se taie felii subtiri.
  5. Se aseaza feliile de carne pe un platou si se presara cu sare mare. Se aseaza deasupra ardeii copti si se picura totul cu putin ulei de masline extravirgin. Se serveste cu felii de bagheta prajite si o bere rece.

Eu si captura pretioasa de ardei

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...