Steak cu cartofi noi si salsa verde

Retete de Sosuri si Salsa Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Steak cu cartofi noi si salsa verde

Simplitatea inceputului de vara.

Ingrediente

2 bucati steak bavette (flank steak)
cartofi noi (rosii)

Salsa verde

2 legaturi patrunjel (50 gr)
3-4 fire busuioc (15 gr) 
1 catel mare de usturoi
1/2 ardei iute rosu
120 ml ulei de masline
1 lingurita otet ( de orez am folosit)
2 linguri suc de lamaie
sare de mare

Portii: 4

  1. Se taie cozile de la patrunjel si restul se toaca marunt cu cutitul. Se toaca frunzele de busuioc si se pun peste patrunjel. Se toaca marunt usturoiul si ardeiul iute si se pun deasupra verdeturilor.
  2. Cu un cutit lat se toaca totul cu miscari fata spate a lamei cutitului pana se marunteste bine de tot. Se pun verdeturile intr-un bol si se presara cu sare de mare.
  3. Se acopera cu ulei si otet. Se amesteca.
  4. Se adauga suc de lamaie dupa gust. Salsa se lasa sa stea macar 15 minute.
  5. Steakurile bavette se prepara la grill dupa instructiunile de aici.
  6. Cartofii noi se spala, se freaca cu un burete de sarma si se fierb intregi, in apa cu sare pana intra furculita in ei.
  7. Se serveste steakul taiat felii alaturi de cartofi noi si se toarna salsa verde peste ele.

Ingredientele tocate separat

Ingredientele tocate separat

Ingredientele tocate impreuna

Ingredientele tocate impreuna

Salsa verde

Salsa verde

Comentarii (5)

 

olga  acum 8 ani - 5 Iunie 2015 11:58  

Cuvintele nu sunt destule; senzational, bestial, super arata!!!
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Iunie 2015 11:14  

multumesc, olga :) am pornit de la niste cartofi noi buni (in sfarsit!) si asta a iesit.
 

florin  acum 8 ani - 7 Iunie 2015 16:26  

Sarut mana. Am cumparat din piata,la Constanta .un kg. si ceva de pastai de bobi-boghi- o raritate,recunosc.Indraznesc sa va rog daca stiti o reteta de mancare ,fiind o mamcare din Ardeal. Se pare ca este un mod special de preparare ??? Multumesc anticipat.
 

Ioana  acum 8 ani - 7 Iunie 2015 19:55  

prima data se curata bobul: se scoate din teaca, ca mazarea. apoi se opareste jumate de minut. se introduce in apa rece si apoi se scoate fiecare bob din coaja. ce intentionezi sa faci din ea?
eu am postat doar retete din bob uscat ([link]) fiindca niciodata nu am gasit bob pastai.
 

florin  acum 8 ani - 10 Iunie 2015 06:32  

OK. Multumesc mult.O sa incerc reteta Dvs. de pireu.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...