Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete de mancaruri cu carne, Retete de mancaruri cu legume, Retete simple

 

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci
Pinterest

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci, un preparat comod, perfect pentru inceputul de saptamana.

Ingrediente
Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

1 muschiulet de porc mic (cca 350 -450 gr)
350 gr ciuperci champignon mici
3 rosii bine coapte (cca 500 gr)
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1/4 legatura patrunjel
50 ml vin alb sec
1 priza zahar
150 ml supa de pui
2 linguri ulei
1 lingura rasa unt
sare, piper, fulgi de chili

Portii: 3

Preparare
Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

  1. Se presara muschiuletul cu sare, piper negru si fulgi de chili.
  2. Se oparesc rosiile si se curata de coaja. Se taie in doua si se curata de cotoare si zona cu seminte. Se mixeaza apoi scurt in blender (nu trebuie sa fie prea fin mixate, ci doar sa se striveasca uniform).
  3. Se taie ciupercile in patru.
  4. Se incinge uleiul intr-o oala mai larga (care sa cuprinda muschiuletul). Se prajeste muschiuletul pe ambele parti pana se rumeneste frumos (cca 3 minute / parte) si apoi inca 30 secunde pe laterale.Aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma. Se scoate muschiuletul pe o farfurie.
  5. Se adauga in tigaie untul si dupa ce se topeste se da focul la mare si se pun ciupercile si se presara cu sare si piper. Se prajesc ciupercile cam 3 minute, amestecand des, sa se rumeneasca un pic. Se scot ciupercile peste muschiulet.
  6. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se stinge totul cu vin si se fierbe pana vinul e aproape evaporat.
  7. Se adauga rosiile si se fierb 5 minute la foc mic.
  8. Se adauga dafinul, cimbrul, zaharul, supa de pui si 150 ml apa. Se adauga sare dupa gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 15 minute.
  9. Se aseaza muschiuletul in sos si se mai fierbe cu capac 15 minute, intorcand muschiuletul la jumatatea timpului.
  10. Se adauga ciupercile si patrunjelul si se mai fierbe cu capac inca 5 minute.
  11. Pentru servire se folosesc farfurii adanci: se aseaza cu lingura legume in centrul farfuriei, sosul se va scurge pe margini; deasupra se aseaza felii subtiri de muschiulet care se presara cu putina sare mare si piper negru. Este foarte bun insotit de mamaliguta sau piure de cartofi.
 
Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci - Muschiuletul rumenit

1. Muschiuletul rumenit

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci - Ciupercile calite

2. Ciupercile calite

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci - Ceapa stinsa cu vin

3. Ceapa stinsa cu vin

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci - Sosul de rosii fierbe

4. Sosul de rosii fierbe

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci - Muschiuletul in sos de rosii

5. Muschiuletul in sos de rosii

Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci - Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

6. Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 16)  

 
loading...

 

 

ana sauber  acum 4 ani - 30 Septembrie 2013 22:24  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Ioana ai retzete exceptionale.Felicitari vesel
 

Ruxandra  acum 4 ani - 2 Octombrie 2013 18:21  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Reteta suna excelent! Planuiesc sa o incerc in seara asta. O mica nelamurire am: se adauga si 150 ml de supa de pui si 150 ml de apa (intreb ptr ca am vazut ca apa nu e trecuta la ingrediente). Eu planuiam sa inlocuiesc supa de pui cu apa. Ar trebui sa pun 300 ml de apa?
 

Ioana  acum 4 ani - 3 Octombrie 2013 09:05  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

exact, 300 ml apa.
 

Tania  acum 4 ani - 8 Noiembrie 2013 20:12  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Am facut aceasta reteta de mai multe ori deja. Mia placut foarte mult cu mamaliguta imi e pofta imi e pofta este foarte gustoasa ,o recomand cu placere. Eu pun muschiuletu mai mare bucata(dupa familie) si o termin la cuptor. Nu cred ca e mare diferenta. E pe lista de a se mai face vesel
 

Adin Manea  acum 4 ani - 9 Noiembrie 2013 11:24  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

E prima data cand aud de asa ceva. O sa incerc cat de curand.
 

maria   acum 4 ani - 8 Decembrie 2013 11:46  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

se pot schinba ciupercile pe alta clasa de bureti ? vesel
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Decembrie 2013 09:01  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

bineinteles maria, poti pune si alt tip de ciuperci.
 

Sabina  acum 3 ani - 17 Ianuarie 2014 22:50  

Multumesc!

In timp ce prepar aceasta reteta delicioasa, asta dupa ce am terminat ciorba de pui a la grec, tot dupa reteta dvs, evident vesel, doresc sa va multumesc enorm pt toate retetele postate, pe care le gasesc excelente (nu am cum sa le enumar, sunt prea multevesel)) si pt toata munca depusa, dar si pt faptul ca le impartasiti cu noi. De fiecare data cand sunt in pana de idei intru pe site-ul dvs si mereu gasesc ceva ce pot incerca. Recunosc, inca nu am facut nimic din sectiunea de patiserie, dar voi ajunge si acolo vesel. Asadar, multumesc din suflet si mult, mult succes pe toate planurile!
 

Ioana  acum 3 ani - 18 Ianuarie 2014 11:51  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

cu mare mare placere, Sabina.
 

helen  acum 2 ani - 20 Septembrie 2015 20:21  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Extraordinara!!!! imi e pofta
Apreciez foarte mult faptul ca ati detaliat toate etapele astfel incat sa se poata descurca si incepatorii in ale gatitului (ca mine vesel ). A iesit o bunatate de nedescris vesel pe care am asociat-o cu spaghetti imi e pofta
 

Ioana  acum 2 ani - 21 Septembrie 2015 09:48  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

foarte bine incepatoareo! inca doua-trei retete si treci la avanasati vesel
 

Laura Roman  acum 2 ani - 22 Octombrie 2015 14:15  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Reteta pare gustoasa, cu siguranta o voi incerca, am totusi o intrebare: carnea este de porc, de ce adaugam supa de pui si nu de legume ? Nu se simte gustul de pui alaturi de cel de porc?
 

Ioana  acum 2 ani - 22 Octombrie 2015 14:22  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

nu se simte gustul. supa de pui poate fi adaugata alaturi de vita sau porc fara asa afecteze negativ gustul acestora. in plus, supa de pui o am cel mai des gata preparata in congelator. dar daca ai supa de legume merge si asa.
 

Laura Roman  acum 2 ani - 22 Octombrie 2015 14:31  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Multumesc, Ioana, voi incerca sa gatesc in ambele feluri
 

Raluca  acum un an - 10 Ianuarie 2016 14:42  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

Se poate face si cu muschi afumat?!
 

Ioana  acum un an - 11 Ianuarie 2016 10:46  

Re: Muschiulet de porc in sos de rosii si ciuperci

mai bine cu proaspat.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus