Papricas de pui cu galuscute de faina

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete din Ungaria

O reteta traditionala din Ungaria, foarte populara la noi Ardeal.

Ingrediente

1 tavita pulpe pui (6 bucati)
2 cepe
1 lingura boia dulce
2 catei usturoi
2 linguri faina
3 linguri bune de smantana
2 linguri ulei
sare, piper

Galuscute

2 oua
2 linguri ulei
200 gr faina
sare

Portii: 4

  1. Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie.
  2. Se adauga pulpele de pui si se rumenesc pe ambele parti, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati pulpele cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat. Punem capacul la oala si lasam la fiert 30 minute. Le mai amestecam din cand in cand.
  3. La sfarsit adaugam smantana frecata cu faina si dizolvate cu putina apa (cca 100ml) si amestecam. Mai lasam 1 minut la fiert. Dregem de sare.
  4. Galuscute: am batut 2 oua cu sare, am adaugat 100 ml apa si apoi faina pana am obtinut un aluat moale dar consistent, apoi am adaugat uleiul.
  5. Am pus la fiert o oala plina cu apa cu 1 lingurita sare si deasupra am asezat instrumentul pentru preparat galuscute. Galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa, se lasa sa dea cateva clocote dupa ce se ridica la suprafata.
  6. Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se arunca in papricas sa absoarba sosul.
    * pentru o varianta mai comoda, in loc de galuscute puteti folosi paste scurte.

Fierbem pulpele

Adaugam smantana frecata cu faina si gata papricasul

Aluat galuscute

Punem aluatul in instrumentul de galuscute

Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa

Scurgem galuscutele

Le aruncam in sos

Papricas de pui cu galuscute de faina

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...