Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple

Reteta Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

Puiul pe sticla este o solutie buna daca nu aveti grill la cuptor. Si chiar daca-l aveti eu zic ca tot e o varianta mai buna fiindca nu se face atata mizerie in cuptor ;) Eu am preluat o idee de la americani si am inlocuit sticla obisnuita cu o doza de bere umpluta cu verdeturi. Iese minunat, veti vedea! Mai ales daca il impanati cu verdeturi si multe condimente!

Ingrediente

1 pui intreg pentru grill
cateva crengute rozmarin
cateva fire cimbru
2 fire patrunjel
2 foi dafin
1 doza bere
sare, piper, boia, turmenic
putin ulei

  1. Doza de bere o taiati la capat cu desfacatorul de conserve. Goliti-o pe jumatate. Introduceti in bere rozmarin, cimbru, patrunjel si foile de dafin.
  2. Faceti un amestec de condimente din sare, piper, multa boia si putin turmenic. Puteti folosi si condimente gata preparate, cumparate... voi alegeti. Ungeti tot puiul cu putin ulei si apoi cu condimente inclusiv in interior si sub pielea de pe piept. Sub pielea de pe piept introduceti si cateva fire de cimbru si rozmarin.
  3. Puneti puiul pe doza de bere ca in poza de mai jos, va sta in echilibru fara probleme.
  4. In tava cuptorului puneti un strat de sare (sa absoarba grasimea care curge de pe pui si sa nu se arda) sau puneti pur si simplu hartie de copt. Asezati doza cu puiul pe ea si introduceti la cuptor (mie mi-a intrat pe nivelul cel mai de jos) la 180C in prima jumatate de ora si apoi la 200C pentru inca 1 ora (timpul depinde si de marimea puiului, al meu avea 1.3 kg). Puiul e facut cand il intepati cu furculita si curge doar suc clar.
  5. Il serviti cu ce garnitura doriti sau ca noi doar cu un pahar de vin.

Pregatim doza de bere

Pregatim doza de bere

Condimentam puiul

Condimentam puiul

Il asezam pe doza de bere

Il asezam pe doza de bere

Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

Pui pe sticla (doza de bere) cu ierburi aromate

Comentarii (58)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 11 ani - 11 Mai 2011 19:26  

merci! sa savurezi cu placere puiul!
 

Lucca  acum 11 ani - 3 Iunie 2011 15:24  

Draga, vreau sa-ti spun ca dupa ce am degustat eu si prietenul meu din puiul gatit dupa metoda ta, a urmat o noapte nebuna!!! Daca apare vreun bebe, o sa-i povestesc cum a aparut din cauza unui pui imbatat la cuptor a la Ioana. Merci!
 

LOREDANA  acum 10 ani - 20 Decembrie 2011 15:18  

daca il pregatesc ca pt reteta de pui la cuptor cu sare inainte cu 2 zile are ceva adica sa combin cele 2 retete?
si inca o intrebare la grill pun cuptorul?
sau doar coacere?
multumesc pt raspuns
sarbatori fericite tie si familiei tale si la anul retete noi si bune pentru noi
 

Ioana  acum 10 ani - 20 Decembrie 2011 15:37  

poti sa sarezi puiul linistita. pui doar coacere, fara grill.
 

CONSTANTIN  acum 9 ani - 7 Iulie 2012 06:13  

veche reteta "pui cu bere la cuptor" si ierburi aromate . . . ; partea cu doza de bere ? ? ? . . . , cine vrea sa riste : o cutie de " ALUMINIU " in pui . . . . m-ai cititi despre produsele ambalate in ALUMINIU , INCLUSIV BEREA ! FOARTE DAUNATOARE PT. ORGANISM . . . .SUCCES !
 

Oprea Marius  acum 9 ani - 21 Iulie 2012 19:37  


=P~ beton
 

bobo  acum 9 ani - 13 Octombrie 2012 23:16  

multumesc frumos prinde bine unui baiat care traieshte in strainatate multumesc mult
 

ioana  acum 9 ani - 6 Decembrie 2012 22:20  

buna,

am si eu o intrebare. vreau sa fac zilele astea niste pui pe sticla si ma gandeam daca in cratita in care o sa pun sticla, pot pune mai multa apa si sa pun niste cartofi sau ciuperci? ca sa capete gustul de pui, sa nu fac garnitura separata.
 

Ioana  acum 9 ani - 7 Decembrie 2012 10:46  

cred ca ar merge, doar ca tava va intra pe cel mai de jos nivel in cuptor asa ca va trebui sa ai grija sa nu se arda garnitura, sa amesteci des in ea si sa vezi cum evolueaza. cand e gata, va trebui scoasa.
 

Mia  acum 8 ani - 13 August 2013 19:22  

Am facut astazi aceasta reteta si mi-a iesit minunat, multumesc mult Ioana pentru toate retetele tale, cu mare drag incerc si reusesc retetele tale, multumesc!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...