Pasta de usturoi copt

Ingrediente

3 maciulii usturoi
sare, piper, cimbru
putin ulei
unt

  1. Usturoiul se decojeste dar numai de coaja de pe exterior, nu se curata si cateii, se vede in poza cum ...Se taie la fiecare varful ca sa fie vizibil miezul fiecarui catel. Se toarna pe fiecare maciulie o lingurita ulei maslline si se maseaza cateii, sa fie bine unsi.
  2. Se inveleste fiecare maciulie in folie de aluminiu si se da la cuptor la 250C, cam 45 minute.Trebuie ca miezul sa fie auriu.
  3. Se scoate miezul strangand capatana de la baza, asa ies foarte usor.
  4. Se pun intr-un bol cu sare, piper si cimbru dupa gust. Se strivesc pana iese o pasta
  5. Se prajesc felii de paine, se intinde un strat subtire de unt si apoi un strat mai generos din pasta de usturoi. Ca sa fie mai fina pasta puteti pune in ea o lingurita de unt sau smantana.

 

Usturoi curatat

Usturoi copt

Catei de usturoi copti

Pasam usturoiul

Tartine cu unt si pasta de usturoi copt

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...