Supa de usturoi
Retete din Franta Retete de post Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe
Viagra ziceati fetelor? Nu numai, cu aceasta supa frantuzeasca tineti departe si racelile si vampirii. Este tare buna facuta din usturoi copt si nici nu e grea la stomac tocmai din aceasta cauza. Si e de post!
Ingrediente
4 capatani usturoi
2 cartofi (aprox 200gr)
1 ceapa medie
1 bucata praz (optional, eu nu am pus de data asta)
1 lingura ierburi provence (sau cimbru)
1 lingura cu varf faina
1 l apa (sau supa de pui facuta in casa)
sare, piper
30 ml ulei
Portii: 3-4
- Se coace usturoiul in folie de aluminiu folosind tehnica din reteta de Pasta de usturoi copt. Scoatem cateii copti si ii strivim cu putina sare pana se obtine o pasta fina.
- Punem ierburile provence in tifon pe care-l legam bine.
- Intr-o oala mica incingem uleiul si prajim ceapa tocata, cartofii cuburi si prazul rondele pana se inmoaie un pic, cam 5 minute.
- Adaugam pasta de usturoi si amestecam bine.
- Adaugam faina si amestecam pana absoarbe tot uleiul apoi lasam 1 minut la prajit.
- Incet, adaugam 1 litru de apa (sau supa) amestecand sa nu se faca cocoloase. Saram si piperam. Introducem tifonul cu ierburi in supa. Fierbem cam 15 minute pe foc mediu (pana cartofii sunt facuti). Supa se va ingrosa in acest timp.
- Scoatem tifonul cu ierburi si pasam supa in blender. Daca vi se pare ca a iesit prea groasa pentru gustul vostru (e ca o supa crema) puteti sa mai adaugati putina apa si sa-i mai dati un clocot.
- Servim calda, presarata cu putin patrunjel alaturi de crutoane de paine si bucati de rosii uscate.
Supa de usturoi
Comentarii (16)
Ultimele comentarii
irina galatanu acum 15 ani - 7 Noiembrie 2009 22:38
citandu-l pe prietenul meu,aceasta supa este 'delicioasa e putin spus' ;). ne-a placut la maxim.multumim mult!lavinia acum 14 ani - 1 Octombrie 2010 16:31
acu m-am apucat de supa de usturoi;)sper sa-mi iasa la fel de buna ca voua pentru ca sotul meu e c-am pretentios la supe ( la mancaruri in general) :)
gabriela acum 13 ani - 6 Martie 2011 18:34
ce bine suna am sa incerc si euiedut acum 13 ani - 2 Septembrie 2011 19:07
:-&Ioana acum 12 ani - 13 Ianuarie 2012 10:37
45 minute. vezi aici cum se coace usturoiul: [link]Ovidiu Lungan acum 12 ani - 13 Ianuarie 2012 20:47
Cat timp tinem usturoiul la cuptor?Oana acum 11 ani - 2 Iulie 2013 23:22
Nu am incercat o niciodaata pana acum desi sunt mare fan supelor crema :)
Multumesc pentru idei
Elena acum 11 ani - 11 Octombrie 2013 19:20
Daca usturoiul a iesit un pic ars, mai are rost sa continui supa, sau ii va strica tot gustul?olga acum 9 ani - 20 Decembrie 2014 14:52
Imi place la nebunie.Multumesc frumos, Ioana.
turcanu constantin acum 9 ani - 17 August 2015 14:41
BunaNu inteleg ,de ce trebuie sa folosesti faina,cand dai prin blender cartofii si restul legumelor? Probabil vei spune ,pt.gustul ,,bun"al fainii rantalite...total gresit.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email