Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Categorii: Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete la cuptor

 

Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel
Pinterest

Primesc un pachet surpriza. Deschid pachetul si gasesc o legatura perfecta de sparanghel. Oparesc repede cateva fire sa vad daca chiar e asa fraged cum arata. Chiar e! Apoi aflu de ce, e crescut in Romania, in judetul Mures. Ma gandesc: maine voi face ceva la fel de minunat langa el.

Ingrediente
Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

3 pulpe intregi de pui (sau 6 pulpe inferioare; aprox 800 gr carne de pui cu os)
1/2 lamaie bio
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf unt
2 fire marar
2 fire patrunjel
1 lingura ulei de masline
18 fire sparanghel verde
sare, piper negru, turmeric

Portii: 3

Preparare
Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

  1. Pulpele se absorb cu servetele si se presara cu sare, piper negru si turmeric. Se adauga uleiul si se maseaza.
  2. Se aseaza intr-o tava/vas termorezistent care le cuprinda una langa alta si in jur ramane putin spatiu.
  3. Se taie lamaia felii subtiri si se aseaza printre si sub pulpe. Se toarna 2 linguri de apa in tava.
  4. Se coace carnea la 200C timp de 45 minute, pana e rumena si pielea crocanta. In acest timp in tava ar trebui sa se fi adunat destul de mult suc de la pui. Daca il gustati, are gustul unei supe concentrate de pui, acrisoara si aromata de la lamaie.
  5. Cat se face puiul puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati sparanghelul. Lasati-l sa se opareasca 1-2 minute (depinde de grosime), apoi il scoateti pe o farfurie. Il presarati cu putina sare.
  6. Se scoate tava din cuptor si se transfera carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocator feliile de lamaie coapte.
  7. In sosul ramas in tava se adauga usturoiul strivit, untul si se amesteca. Se adauga apoi verdeturile tocate, lamaile tocate marunt, marunt si se rasneste putin piper negru. Se amesteca iar. Se gusta sosul de sare.
  8. Se toarna sosul peste pulpe. Se aseaza sparanghelul in jurul puiului. Se serveste imediat.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

 

 

Oana  acum 4 zile - 11 Mai 2020 13:37  

Re: Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

O, cum suna reteta asta! Musai sa gasesc sparanghel proaspat saptamana asta... In alta ordine de idei, imi cam dai de lucru cu retetele tale pt 2-3 portii, cand eu gatesc pt 4 persoane. Uneori parca nici vasele nu sunt suficient de mari, ma gandesc cum or face familiile numeroase...

 

Ioana  acum 4 zile - 11 Mai 2020 15:05  

Re: Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

inteleg, in general vasele mele sunt pentru 4 portii.
dar reteta asta e usor scalabila, pui cate pulpe vrei intr-o tava pe masura lor, strecori lamaia printre si coci.
 

Ioana  acum 4 zile - 11 Mai 2020 15:08  

Re: Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

azi dimineata am luat iar 3 legaturi de sparanghel de Reghin.
 

Sandra   acum 9 minute - 15 Mai 2020 18:41  

Re: Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Am facut ieri reteta. Perfecta! Multumesc mult! A ieist totul exact cum trebuia dar cel mai mult m a incantat aroma lamaiei care spre deosebire de lamaia din.alte retete incercat de a lungul timpului nu a devenit amara in mancare.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus