Paste cu dovlecei

Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Duet perfect: dovlecei si pesto de leurda. Iuteala si prospetimea pestoului contrabalanseaza dulceata dovlecelului prajit, iar gustul fin de usturoi complimenteaza dovlecelul.

Ingrediente

250 gr paste scurte
3 dovlecei mici si tineri
2-3 linguri pesto de leurda
ulei de masline
sare, piper

Portii: 4

  1. Se taie dovleceii felii subtiri.
  2. Se pune intr-o tigaie larga ulei cat sa acopere bine fundul. Folositi ulei de masline fiindca dovleceii vor avea un gust mai bun. Incingeti uleiul, apoi dati focul la mediu.
  3. Prajiti feliile de dovlecei, in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Prajiti-le pana sunt usor rumene pe margini.
  4. Scoateti-le cu o paleta cu gauri pe servetele absorbante, sa se scurga de ulei
  5. Cand ati terminat de prajit toti dovleceii, presarati-i cu sare si piper dupa gust si pesto de leurda. Amestecati pana se omogenizeaza.
  6. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le si adaugati 2 linguri din apa in care au fiert peste dovlecei.
  7. Adaugati peste dovlecei pastele si amestecati bine. Dregeti de sare.
  8. Serviti cu parmezan presarat deasupra.

Prajim dovleceii

Scurgem dovleceii

Amestecam cu pesto de leurda si ii condimentam

Adaugam pastele

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...