Pesto de leurda

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete de Sosuri si Salsa

Reteta Pesto de leurda

Uite ce culoare are! Iti vine sa-l pregatesti iar si iar. Ceea ce e usor acum, fiindca piata e plina de leurda.

La ce se poate folosi: sa-l puneti peste paste, sa-l amestecati cu unt si apoi sa-l puneti peste cartofi noi fierti, sa-l amestecati cu branza sau caimac sarbesc si sa-l intindenti pe paine impreuna cu cateva felii de ridiche, sa-l adaugati in dressingul pentru salate...

Ingrediente

1 legatura de leurda (100 gr)
30 gr pinoli
50 gr parmezan
100 ml ulei masline de calitate
1/2 lingurita pasta de ansoa (sau 2 fileuri ansoa; se omite in varianta lacto-vegetariana)
1/4 lingurita piper negru macinat
sare

  1. Mixam toate ingredientele in blender pana devin pasta.
  2. Se pastreaza la frigider, intr-un borcan inchis.

Comentarii (13)

 

Ultimele comentarii

Mirela  acum 10 ani - 7 Martie 2014 12:33  

Daca nu gasesc muguri de pin (la plafar banuiesc), merge si fara ei? Multumesc :)
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Martie 2014 13:28  

gasesti muguri si la supermarket, la Cora de exemplu sunt sigur. daca nu, poti pune migdale sau caju.
 

Mirela  acum 10 ani - 11 Martie 2014 19:55  

Tocmai l-am facut si eu, am gasit si muguri de pin la un magazin arabesc. Mi s-a parut cam mare cantitatea de ulei de masline de cand am adaugat-o si intr-adevar la sfarsit mi se pare putin cam prea gras. sa nu fi amestecat suficient in blender? Altfel e foarte bun. Cam cat rezista la frigider? (am facut cantitatea dubla). A venit si confirmarea de la felicitare, eu o programasem sa fie trimisa pe 1 martie si a ajuns pe 11 :))
 

olga  acum 10 ani - 2 Aprilie 2014 12:03  

Acum am facut pesto de leurda. Absolut sensational. E foarte, foarte, foarte bun. Deocamdata l-am mancat asa simplu.

Multumesc frumos, Ioana.
 

Maria  acum 8 ani - 17 Aprilie 2015 13:51  

Cum am putea sa-l pastram mai mult?
 

Ioana  acum 8 ani - 17 Aprilie 2015 16:01  

in congelator, portionat in pungi sau in cuburi de gheata daca vrei portii mici pentru supe.
 

Maria  acum 8 ani - 17 Aprilie 2015 18:43  

Multumesc :-& !!!
 

Crina-Crinuta  acum 8 ani - 6 Mai 2015 12:34  

Arata foarte bine, Ioana, incat imi face pofta! =P~ Am cules alataieri dupa-amiaza leurda,care imi place foarte mult. =P~ Sper sa resusesc sa fac si un pesto din ea, chiar azi! :) =P~
 

Olga  acum 4 ani - 16 Aprilie 2019 19:35  

Pesto-ul de leurda este minunat! Am gasit recent o alta varianta in care pinnoli sunt inlocuiti si se adauga si spanac: 50g leurda , 50g frunze tinere de spanac, 40g migdale, 3/4 lingurita sare, 100mL ulei, 40g parmezan ras. Am in plan sa fac acum, cat este leurda in sezon, o sarja mai mare pe care sa o congelez in forme de cubulete de gheata cu niste ulei deasupra si sa o folosesc pe parcursul anului pentru condimentat mancaruri (carnuri in general). Este un truc pe care mi l-a impartasit un prieten italian, aparent mama lui face asa cu pesto-ul clasic, din busuioc. :)
 

Ioana  acum 4 ani - 17 Aprilie 2019 10:39  

cu singura observatie ca pesto de busuioc se oxideaza rapid daca nu il congelezi rapid si il acoperi. pe post de pinoli se pot folosi tot felul de nuci, inclusiv caju...
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...