Pesto de leurda

Categorii: Retete cu legume, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete de Sosuri si Salsa

 

Pesto de leurda
Pinterest

Uite ce culoare are! Iti vine sa-l pregatesti iar si iar. Ceea ce e usor acum, fiindca piata e plina de leurda.

La ce se poate folosi: sa-l puneti peste paste, sa-l amestecati cu unt si apoi sa-l puneti peste cartofi noi fierti, sa-l amestecati cu branza sau caimac sarbesc si sa-l intindenti pe paine impreuna cu cateva felii de ridiche, sa-l adaugati in dressingul pentru salate...

Ingrediente
Pesto de leurda

1 legatura de leurda (100 gr)
30 gr pinoli
50 gr parmezan
100 ml ulei masline de calitate
1/2 lingurita pasta de ansoa (sau 2 fileuri ansoa; se omite in varianta lacto-vegetariana)
1/4 lingurita piper negru macinat
sare

Preparare
Pesto de leurda

  1. Mixam toate ingredientele in blender pana devin pasta.
  2. Se pastreaza la frigider, intr-un borcan inchis.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 13)  

 
loading...

Pesto de sparanghel

2 Mai 2018

Pesto de sparanghel

Pesto de marar

14 Iunie 2016

Pesto de marar

Pesto rosso

12 Martie 2012

Pesto rosso

Pesto de ardei copti

4 Iunie 2011

Pesto de ardei copti

 

 

eli  acum 8 ani - 5 Aprilie 2011 23:37  

Re: Pesto de leurda

Cu ce as putea inlocui parmezanul, as vrea sa fac acest pesto de post. Astept cu maaare interes raspunsul tau, am o punga de leurda in frigider care asteapta sa fie transformata in ceva bun.
vesel
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Aprilie 2011 08:12  

Re: Pesto de leurda

pune cativa samburi de nuca in loc.
 

nico  acum 8 ani - 10 Aprilie 2011 15:50  

Re: Pesto de leurda

Banuiesc ca locuiti in Romania sau undeva pe aproape,eu locuiesc in SUA si aici nici vorba de leurda,chiar in urma cu citeva zile vorbeam cu o prietena ca am minca leurda.Ce norocoasa esti!vesel
 

Mirela   acum 5 ani - 7 Martie 2014 12:33  

Re: Pesto de leurda

Daca nu gasesc muguri de pin (la plafar banuiesc), merge si fara ei? Multumesc vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Martie 2014 13:28  

Re: Pesto de leurda

gasesti muguri si la supermarket, la Cora de exemplu sunt sigur. daca nu, poti pune migdale sau caju.
 

Mirela   acum 5 ani - 11 Martie 2014 19:55  

Re: Pesto de leurda

Tocmai l-am facut si eu, am gasit si muguri de pin la un magazin arabesc. Mi s-a parut cam mare cantitatea de ulei de masline de cand am adaugat-o si intr-adevar la sfarsit mi se pare putin cam prea gras. sa nu fi amestecat suficient in blender? Altfel e foarte bun. Cam cat rezista la frigider? (am facut cantitatea dubla). A venit si confirmarea de la felicitare, eu o programasem sa fie trimisa pe 1 martie si a ajuns pe 11 vesel)
 

olga  acum 5 ani - 2 Aprilie 2014 12:03  

Re: Pesto de leurda

Acum am facut pesto de leurda. Absolut sensational. E foarte, foarte, foarte bun. Deocamdata l-am mancat asa simplu.

Multumesc frumos, Ioana.
 

Maria  acum 4 ani - 17 Aprilie 2015 13:51  

Re: Pesto de leurda

Cum am putea sa-l pastram mai mult?
 

Ioana  acum 4 ani - 17 Aprilie 2015 16:01  

Re: Pesto de leurda

in congelator, portionat in pungi sau in cuburi de gheata daca vrei portii mici pentru supe.
 

Maria  acum 4 ani - 17 Aprilie 2015 18:43  

Re: Pesto de leurda

Multumesc nu imi place !!!
 

Crina_Crinutza   acum 3 ani - 6 Mai 2015 12:34  

Re: Pesto de leurda

Arata foarte bine, Ioana, incat imi face pofta! imi e pofta Am cules alataieri dupa-amiaza leurda,care imi place foarte mult. imi e pofta Sper sa resusesc sa fac si un pesto din ea, chiar azi! vesel imi e pofta
 

Olga  acum 15 ore - 16 Aprilie 2019 19:35  

Re: Pesto de leurda

Pesto-ul de leurda este minunat! Am gasit recent o alta varianta in care pinnoli sunt inlocuiti si se adauga si spanac: 50g leurda , 50g frunze tinere de spanac, 40g migdale, 3/4 lingurita sare, 100mL ulei, 40g parmezan ras. Am in plan sa fac acum, cat este leurda in sezon, o sarja mai mare pe care sa o congelez in forme de cubulete de gheata cu niste ulei deasupra si sa o folosesc pe parcursul anului pentru condimentat mancaruri (carnuri in general). Este un truc pe care mi l-a impartasit un prieten italian, aparent mama lui face asa cu pesto-ul clasic, din busuioc. vesel
 

Ioana  acum 22 minute - 17 Aprilie 2019 10:39  

Re: Pesto de leurda

cu singura observatie ca pesto de busuioc se oxideaza rapid daca nu il congelezi rapid si il acoperi. pe post de pinoli se pot folosi tot felul de nuci, inclusiv caju...
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus