Pesmet cu pancetta

Retete condimente

Reteta Pesmet cu pancetta

De la vechi la senzational: transformarea unei ciabatta vechi intr-un senzational pesmet crocant de casa cu aroma de pancetta! Bun de presarat pe salate sau legume coapte/sotate.

Ingrediente

100 gr pancetta (neafumata am folosit)
150-200 gr paine veche de cateva zile
sare, piper negru

Calorii: 980 cal (cu 200 gr paine); 73.5 cal / lingura

  1. Painea taiata bucati se macina in robot pana se marunteste.
  2. Pancetta se pune in robot si se macina pana se marunteste cat mai bine si daca robotul poate, chiar sa arate pastoasa.
  3. Se pune pasta obtinuta intr-o tigaie larga neincalzita. Se pune pe foc mic si se lasa pana toata grasimea se topeste (cca 3-4 minute dureaza). Nu rumeniti acum bucatelele mici de pancetta care se vad in tigaie.
  4. Scoateti cu o paleta cu gauri toate bucatelele de pancetta din grasime si presati sa se scurga de grasime.
  5. In tigaie ar trebui sa va ramana cam 4 linguri de grasime, daca pare mai putina completati cu ulei de masline calitativ.
  6. Se adauga painea maruntita in grasimea din tigaie si se amesteca sa se acopere uniform. Gustati de sare (pancetta poate fi sarata uneori) si mai adaugati daca trebuie. Rasniti 20 rasnite piper negru. Omogenizati.
  7. Imprastiati pesmetul egal in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
  8. Introduceti tava la 170C si lasati sa se prajeasca pesmetul timp de 7 minute.
  9. Adaugati bucatelele de pancetta peste pesmet, amestecati si mai coaceti 5-6 minute. Pesmetul trebuie sa fie placut rumen, crocant, dar supravegheati-l in ultimele minute ca sa nu se arda. Bucatelele de pancetta se vor rumeni si ele.

Comentarii (3)

 

RAMONA MARIA PITUTIU  acum un an - 18 Februarie 2023 22:09  

ce este pancetta ?
 

Ioana  acum un an - 20 Februarie 2023 10:15  

Pancetta e preparata din piept de porc sarat-uscat. E ca un bacon, dar neafumat.
Exista si varianta afumata, se numeste pancetta affumicata.
 

RAMONA MARIA PITUTIU  acum un an - 20 Februarie 2023 18:41  

multumesc foarte mult
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...