Piept de porc la gratar

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar

O friptura de porc dulce-picanta de la sosuri si foarte aromata de la ierburile Provence.

Ingrediente

1 kg piept de porc feliat (alegeti o bucata cu mai putina grasime)

Marinata

6 linguri sos barbeque (Heinz sau alta marca)
1 lingura cu varf mustar
1 lingurita cu varf ierburi Provence
1/2 lingurita sos Tabasco (sau 1/2 lingurita chili)
2 prize piper
1 lingurita sare

Portii: 4

  1. Amestecam toate ingredientele pentru marinata. Turnam marinata peste feliile de piept de porc si amestecam bine astfel incat toate feliile sa fie acoperite. Acoperim vasul si dam la frigider peste noapte.
  2. A doua zi asezam feliile de porc pe oala grill cu abur (feliile de carne le-am taiat de la inceput ca se potriveasca pe oala). Lasam la prajit pentru cca 45 minute, intorcandu-le dupa 30 minute.
    * nu vor intra toate bucatile de carne intr-o tura pe oala grill, trebuie sa le prajiti pe rand.
    ** puteti sa le pregatiti si la cuptor, la 220C pentru cca 40-45 minute.

Marinam carnea

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...