Piept de pui la gratar

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete ieftine Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple

Reteta Piept de pui la gratar

Acestea sunt gratarele mele perfecte din piept de pui. Adio piept de pui uscat sau fad.

Ingrediente

1 piept de pui dezosat
condiment Adobo
putin ulei pentru uns tigaia

Portii: 3

  1. Se taie pieptul de pui in cei doua lobi, apoi fiecare lob se feliaza in 3 felii daca pieptul e micut sau 4 felii daca pieptul de pui e mai mare. Nu taiati feliile foarte subtiri fiindca gratarele vor iesi prea uscate. Feliile trebuie sa fie cat de cat egale in grosime.
  2. Se presara condiment adobo pe ambele partile ale feliilor.
  3. Se unge tigaia grill cu ulei si apoi se incinge foarte bine. Se da focul la mic si se aseaza feliile de pui in tigaie.
  4. Se prajesc pe prima parte pana vedeti ca marginile s-au alibit de jur imprejur. Dureaza in jur de 2 minute.
  5. Se intorc pe cealalta parte si se prajesc inca 2 minute.
    * dupa fiecare tura stergeti tigaia grill cu un servetel si ungeti cu ulei, apoi nu uitati sa incingeti iar tigaia
  6. Se sevesc imediat.

Felii piept de pui

Felii piept de pui

Prajim pe prima parte pana e alb pe margine

Prajim pe prima parte pana e alb pe margine

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

dani  acum 11 ani - 24 Octombrie 2010 09:59  

da,se poate face gratarul si intr-o tigaie cu teflon,doar ca o sa fie pitin mai fad :) =P~
 

Oana  acum 11 ani - 24 Noiembrie 2010 13:19  

Am devenit deja fanul tau, Ioana. Am citit multe site-uri de gatit si bucatarie in speranta ca ma voi perfectiona, dar acesta mi-a placut cel mai mult. In legatura cu pieptu de pui la gratar : eu ung tigaia cu o bucatica de slanina si apoi asez pieptul de pui (cred ca nu e chiar asa o bomba calorica), ii da un gust exceptional! Parca l-ai manca la iarba verde.
 

Ioana  acum 11 ani - 24 Noiembrie 2010 16:25  

merci Oana de sugestie, suna chiar super! de acum de cate ori imi va fi dor de un gratar adevarat o sa aplic sugestia ta =P~
 

Laura  acum 11 ani - 18 Ianuarie 2011 21:08  

foarte bun...am umplut casa de fum, ca de-abia mai vedeam dar mi-a placut foarte mult ca nu a iesit uscat. Intotdeauna am crezut ca daca incerc o sa iasa uscat, dar am urmat intocmai instructiunile tale si a iesit foarte bine. Asta imi place foarte mult la tine, ca ne dai absolut toate detaliile...deci inca o data Multumim!!!!!!
 

Ioana  acum 11 ani - 19 Ianuarie 2011 09:52  

ok laura, un truc pe care l-am aplicat acum la cotletele de porc la gratar ca sa nu mai afum atat de tare casa. nu am mai uns tigaia ca de obicei, ci am incins-o curata, pe sec cum ar veni. in schimb unge carnea cu un strop de ulei si apoi presara condimentul. prajeste asa carnea... ar trebui sa reduca arsura din tigaie. se va simti miros de gratar, dar nu ar mai trebui sa faci fum.
dupa ce incerci, te rog sa-mi spui cum a mers in varianta asta.
 

Laura  acum 11 ani - 24 Ianuarie 2011 06:59  

Buna Ioana. Am incercat sa fac pieptul de pui asa cum mi-ai recomandat, dar de data asta mi s-a prins de gratar...hahaha...asa ca dupa ce am facut doua bucati, am spalat tigaia si am facut dupa varianta initiala, adica am uns tava cu ulei. Nu conteaza ca iese fum...la cat de bun e...yum yum...oare fileu de peste se poate face tot asa? Si ce desert special pregatim de Valentines??? ca se apropie...
 

diana  acum 11 ani - 9 Iulie 2011 22:25  

buna toate retetele tale sunt minunate raiul pe pamant de unde iei contimwntele alea adobo si cum sunt? toate gratarele arata minunattt cred ca de la condimente sa mai adaugi retete ;) =P~ =P~
 

Ioana  acum 11 ani - 11 Iulie 2011 12:24  

condimentul adobo il poti prepara singura dupa reteta de aici: [link]
 

anca  acum 10 ani - 15 Decembrie 2011 16:52  

Imi pare rau, dar asta nu e gratar, asta e prajeala... ulei incins etc. Majoritatea retetelor sint probabil gustoase, dar foarte nesanatoase, mult ulei, faina, prajeli etc. Pacat.
 

elena  acum 9 ani - 10 Martie 2013 16:09  

foarte bun

=P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...