Bulgogi de porc cu varza murata rapid

Retete de mancaruri cu carne Retete cu ou Retete cu carne de porc Retete pentru gratar

Reteta Bulgogi de porc cu varza murata rapid

Dupa cateva incercari am obtinut echilibru perfect de dulce, picant si sarat in acest gratar coreean. La care se adauga varza acrisoara si galbenusul cremos. Magic!

Ingrediente

350 gr ceafa de porc
oua ochiuri
3 fire ceapa verde
sausan prajit

Marinata

2 catei mari de usturoi (1/2 lingurita strivit)
1 lingurita ghimbir razuit pasta
25 gr pasta Gochujang (pasta fermentata de ardei iute)
1 lingura mirin
1/2 lingura sos de soia sarat
1/2 lingura sos de peste
1 lingurita miere (10 gr)
1 lingurita rasa fulgi de chili
2 linguri ulei (gust neutru)
3 linguri apa
1 priza sare
5 rasnite piper negru

Varza murata rapid

300 gr varza rosie
3 linguri otet de orez
1 lingura rasa zahar
1/2 lingura sos de peste
2 linguri apa
sare

Portii: 2-3

  1. Varza se prepara din timp fiindca are nevoie de cateva ore sa se mureze, ideal e sa o lasati peste noapte la murat, astfel va capata o culoare fucsia uniforma.
    Se taie varza fideluta cat de subtire puteti. Se presara generos cu sare si se framanta pana simtit ca s-a inmuiat usor si a devenit umeda.
  2. Intr-un bol mic se dizolva zaharul in apa, apoi se adauga otetul si sosul de peste si se amesteca. Se toarna peste varza si se amesteca bine. Veti vedea ca deja culoarea verzei incepe sa se schimbe usor. Gustati acum de sare si mai adaugati daca trebuie.
  3. Indesati varza intr-un bol cu capac sau intr-o punga cu fermoar si lasati-o la frigider cateva ore macar, ideal peste noapte. Cand deschideti frigiderul si o vedeti, mai scuturati bolul sa se amestece varza cu sucul de pe fundul bolului, astfel se va mura uniform.
  4. Ceafa de porc se da la frigider timp de 2 ore ca sa se poata felia mai usor. Se taie apoi felii, obligatoriu tinand cutitul perpendicular pe fibra carnii. Identificati directia fibrelor si apoi taiati feliile cat de subtire puteti. Folositi un cutit care taie bine sau, daca aveti, folositi cutitul lung pentru feliat sunca. E ok daca feliile nu sunt egale sau perfecte toate.
  5. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru marinata, veti obtine o marinata rosiatica usor lichida, nu trebuie sa fie lipicioasa. Adaugati feliile de porc peste marinata si apoi amestecati bine, pana fiecare felie e acoperita. Cel mai usor mi se pare sa amestec cu mana, fiindca feliile subtiri au tendinta sa se lipeasca unele de altele si cu mana e mai usor sa le desfac.
  6. Lasati carnea la marinat macar 1 ora la temperatura camerei, sau mai multe ore (chiar peste noapte) la frigider.
  7. Incingeti bine o tigaie grill, timp de 5 minute la foc mare, fara grasime.
  8. Asezati bucati de carne in tigaie, la distanta unele de altele. Lasati sa se faca cate 1 minut per parte. Carnea subtire se face foarte repede. Scoateti feliile intr-un bol si repetati pana terminati toata carnea (eu le-am facut in 3 ture).
  9. Serviti carnea fripta cu salata de varza murata, oua ochiuri (1-2 per portie; obligatoriu cu galbenusul moale), presarand totul cu ceapa verde taiat rondele si susan prajit. Puteti insoti totul cu orez (orez cu susan sau orez japonez). Cand serviti, spargeti galbenusul oualor peste carne, rezultatul e grozav, va garantez.

Comentarii (1)

 

Apostol  acum 11 luni - 12 Mai 2023 15:35  

Grozav .Sa poti simti reteta la prima citire,prima data cand o manainci si sa o pui in practica.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...