Piept de pui in sos de lamaie si capere

Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Piept de pui in sos de lamaie si capere

Picatta de pui, o mancare tipic italiana, adica simpla si rapida, probabil doar caperele nu le aveti la indemana, dar se gasesc la supermarket. Daca le gasiti in saramura e preferabil sa le luati asa, sunt mai bune, cel putin asa mi s-au parut - poate din cauza aversiunii mele fata de otet.

Ingrediente

1 piept de pui sau curcan dezosat (cca 400 gr)
3 linguri capere (in otet sau saramura)
1/2 lamaie
1/2 cana supa pui
1 catel usturoi
1/3 legatura patrunjel
1/4 cana faina
1/4 cana parmezan
1 lingurita boia dulce
3 linguri unt
3 linguri ulei masline
sare, piper

  1. Taiati pieptul de pui felii subtiri si apoi bateti-le subtiri ca pentru snitele (aproape transparente). Faceti cu cutitul mici incizii pe marginea feliilor ca sa nu se curbeze carnea cand se frige.
  2. Amestecati intr-o cutie faina, parmezanul, 1/2 lingurita piper, boiaua si putina sare.
  3. Puneti la incins, intr-o tigaie larga, 1 lingura de unt cu uleiul. Cand sfaraie, introduceti feliile de pui in cutia cu amestecul de faina si scuturati bine (sa se acopere pe ambele parti, iar cand le scoateti scuturati excesul de faina) si puneti-le la prajit in tigaie. Nu le inghesuiti, daca nu incap, e mai bine sa le prajiti in ture. Prajiti cam 3-4 minute pe fiecare parte pana sunt frumos rumenite. Scoateti-le pe o farfurie si acoperiti-le sa ramana calde.
  4. In tigaie adaugati catelul de usturoi strivit, amestecati rapid si stingeti cu supa de pui, caperele (bine scurse de zeama in care au stat) si sucul de lamaie. Condimentati cu sare. Fierbeti sosul cam 2-3 minute pana scade la jumatate, apoi adaugati restul de 2 linguri de unt. Amestecati sa se topeasca apoi mai lasati sa dea 2-3 clocote. Adaugati patrunjelul tocat marunt si stingeti imediat focul.
  5. Asezati carnea pe farfurii si turnati deasupra sos de capere. Se poate servi cu risotto sau paste.

Prajim puiul

Prajim puiul

Pe ambele parti

Pe ambele parti

Pregatim sosul

Pregatim sosul

Adaugam unt

Adaugam unt

Si la final patrunjel

Si la final patrunjel

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

Daniel  acum 13 ani - 9 Februarie 2011 21:41  

suna super! am sa o fac chiar maine pt pranz si asa am zi libera de la scoala :)
De mult timp caut un site ca acesta!
 

Roxana  acum 12 ani - 20 Aprilie 2011 11:15  

Executat aseara...aveam un borcanel de capere cumparat de prieten de la Mega in nebunia dupa cartonasele cu animale :)) a iesit excelent si ma bucur ca am facut portie dubla, am papat aseara si-am luat si la pachet pentru azi! Ioana, ce sa mai, n-am suficiente cuvinte de lauda, asa ca-ti spun din tot sufletul MULTUMESC pentru site-ul tau!
 

pishkot  acum 12 ani - 18 Iulie 2011 10:54  

Pentru azi mi am propus sa fac supa de legume si aceasta reteta cu piept de pui,dar as vrea tare mult sa stiu cu ce garnitura si ce salata pot prepara tot in stil italienesc???
 

Ioana  acum 12 ani - 18 Iulie 2011 11:26  

fiind o mancare asa usoara, cateva buchetele de brocolli si conopida fierte sau pe abur cred ca ar merge cel mai bine. sau niste sparanghel la gratar, doar ca e greu de gasit sparanghel bun la noi. eu n-am prea gasit, de fiecare data era vechi, atos si usor amarui. sau poti face o portie de canopida coapta: [link] iar daca vrei ceva mai consistent poti adauga si o manutza de paste fierte care sa se amestece cu sosul de pe pui.
 

Elena  acum 12 ani - 3 August 2011 22:02  

Foarte bun!!! Trebuie incercat, cu tot cu capere. Parmezanul nu trebuie sa lipseasca. Face pieptul mai bun.
 

naty  acum 12 ani - 3 Februarie 2012 18:02  

bun bun///am facut si eu..
 

marius molodoi   acum 12 ani - 17 Februarie 2012 18:28  

e tanto bono............ ;)
 

Catalina Farcau Steinhouse  acum 11 ani - 17 Mai 2012 03:58  

Foarte gustos! L-am servit cu broccoli :)
 

Mirela  acum 10 ani - 6 Martie 2014 14:09  

Se poate elimina faina? Multumesc :)
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Martie 2014 14:13  

ai putea, dar atunci fierbi un pic mai mult sosul, sa se reduca. faina lasata de carne ajuta sosul sa se ingroase mai usor.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...