Pissaladiere

Retete aluaturi Retete aperitive Retete din Franta Retete ieftine

Din aluatul de weekend am facut si doua pissaladiere, un fel de focaccia specifica Nisei.

Ingrediente

1/4 din aluatul de focaccia preparat aici

Umplutura

2 cepe albe mari (cca 300 gr dupa curatare)
1 fir cimbrisor
1 foaie de dafin
1 fir mic rozmarin
50 ml vin alb sec
1 lingura unt
sare, piper negru
2 linguri ulei

fileuri ansoa

  1. Dintr-un sfert de aluat de focaccia preparat aici am facut doua pissaladiere. Am impartit aluatul in doua bucati egale.
  2. Am uns doua tavite de 10 x 16 cm cu ulei. Am pus cate o bucata de aluat in ele si cu mainile date cu ulei le-am intins bine in tava sa acopere tot fundul si sa urce suor pe margini. Le-am lasat la crescut pana am pregatit umplutura.
  3. Se toaca cepele solzisori sau pestisori. Se pune uleiul intr-o tigaie larga (macar 25 cm) si se adauga ceapa. Se presara cu sare. Se adauga frunzulitele de cimbrisor, dafinul rupt in cateva bucatele si rozmarinul intreg.
  4. Se soteaza ceapa la foc mic, amestecand des ca sa nu se arda. Ceapa trebuie sa se inmoaie, dar sa nu se rumeneasca. Culoarea va deveni usor crem pe masura ce se inmoaie, dar nu trebuie sa o prajiti. Dureaza 20-30 minute la aceasta cantitate. Stiti cand e gata daca o gustati si nu se mai simte cruda deloc in centru, e moale si foarte dulce.
  5. Adaugati vinul si fierbeti la foc mai mare pana se evapora aproape de tot si arata siropos.
  6. Adaugati untul si amestecati pana se topeste. Rasniti piper negru. Lasati sa se racoreasca. Scoateti dafinul si rozmarinul.
  7. Presarati ceapa peste aluat, cate jumatate pe fiecare, sa fie un strat egal pe toata suprafata. Asezati deasupra felii de ansoa (pe una am pus 3 ansoa, pe cealalta ramurica de rozmarin ca sa fie vegetariana).
  8. Se coc la 220C cam 20-25 minute, pana aluatul e facut si ceapa e usor rumena deasupra.
  9. Se serveste calda sau la temp. camerei.

Pissaladiere

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...