Fougasse

Retete aluaturi Retete din Franta

Reteta Fougasse

Varianta frantuzeasca de focaccia. Si bonus, v-am pregatit si doua painici cu mozzarella ;)

Ingrediente

1 portie aluat de baghete sau de paine frantuzeasca
3 linguri ulei masline
1 lingurita ierburi provence (sau putin cimbru si rozmarin proaspat tocat)
10 masline negre
10 masline verzi

Pentru varianta cu mozzarella mai e nevoie de:

1 lingura ulei masline
1 lingurita pasta de ardei dulce (ungureasca)
5 bile mozzarella
putin parmezan razuit (optional)

  1. Se amesteca ierburile provence cu uleiul de masline.
  2. Pe masa presarata cu putina faina aluatul se imparte in 4 bucati.
  3. Fiecare bucata se pune pe masa de lucru si se intinde usor cu mana. Nu trebuie sa fie foarte subtire.
  4. Cu o rola de patiserie sau un cutit se taie cateva slituri in foaie dupa modelul din poza 1. Va arata ca o frunza. Se unge "frunza" cu ulei aromat. Se presara cu sare grunjoasa (puteti folosi fleur de sel) si putin piper.
  5. Se pune hartie de copt in tava. Se prinde aluatul din partea de sus, se ridica si se pune in tava. Cand mutati aluatul, acesta se va intinde putin sub propria greutate si gaurile se vor largi.
  6. Se presara "frunza" cu masline verzi si negre tocate marunt. Apasati-le usor cu mana sa se lipeasca bine de aluat. Lasati la crescut timp de 20 minute.
    * maslinele tocate se pot adauga in aluat, cand il framantati, dar mie imi place sa le pun deasupra fiindca aluatul simplu poate fi utilizat si la alte preparate
  7. Dati la cuptor, la 240C pentru cca 10-15 minute.
  8. * eu am preparat doar 2 fougasse cu masline, din restul de 2 bucati am facut o varianta de paine cu mozzarella astfel:
    Am intins fiecare bucata cu mana. Am amestecat pasta de ardei dulce cu ulei si cu acest amestec am uns bine foile. Am taiat mozzarella felii (mai grosute) si le-am asezat pe blaturi. Am lasat la crescut 20 minute. Am apasat feliile de mozzarella in aluat, sa fie bine fixate. Am presarat cu parmezan. Am copt painea la 240C timp de 15 minute.

Aluatul intins si crestat sub forma de frunza

Aluatul intins si crestat sub forma de frunza

Presaram masline deasupra

Presaram masline deasupra

Mutam aluatul in tava unsa

Mutam aluatul in tava unsa

Paine cu mozzarella

Paine cu mozzarella

Comentarii (6)

 

monika  acum 12 ani - 4 Octombrie 2011 15:23  

senzationale ioana =P~ =P~ =P~
sfarsitul acesta de saptamana am sa le pregatesc
 

Anonim oana  acum 12 ani - 6 Octombrie 2011 09:58  

Arata bine
 

Anca  acum 11 ani - 21 Ianuarie 2013 18:14  

draga Ioana as vrea sa te intreb de unde iti procurezi tu ierburile provance si fleur de sel? de la ceva magazine mari ca si Real sau Carfur?
 

Ioana  acum 11 ani - 21 Ianuarie 2013 18:17  

ierburi provence de la firma Sonnentor ( se gasesc in magazinele naturiste). Fleur de sel mi-am luat din Franta, dar cred ca gasesti la magazinele online.
 

Anca  acum 11 ani - 22 Ianuarie 2013 20:22  

Astazi am incercat reteta sunt minunat de bune si crocante exact asa cum ne place noua. mam gandit sa incerc si o pizza cu reteta asta ce zici Ioana ar merge? multumiri pentru retetele astea minunate
 

Adina  acum 8 ani - 17 Februarie 2016 18:54  

;) :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...