Prajitura cu nuca si dulceata

Retete desert Retete de Craciun Retete ieftine Retete rapide Retete simple

In weekend am facut doar aceasta prajiturica simpla sa ne ridicam putin glicemia. De mancat... in pauzele cursului, doar prin mall si prin centrul Clujului prin care recunosc ca nu m-am mai plimbat de ceva vreme, insa timpul frumos si insorit a facut "revederea" placuta. Mi-a mai ramas putin prajiturica si pe azi, asa ca serviti si voi o bucata, e facuta cu silvoita preparata in cazan.

Sa nu uit, Radu a avut un mic comentariu la aceasta prajitura, i-a parut blatul de jos un pic cam gros raportat la umplutura, daca nici voi nu sunteti fani ai prajiturilor de acest gen, intindeti la baza doar un pic mai mult de 1/3 din aluat.

Ingrediente

300 gr unt
160 gr zahar pudra
450 gr faina
2 esente vanilie
200 gr nuca macinata
1 borcan de 400 gr dulceata de prune (silvoita)
2 linguri rom (sau 1 esenta rom)

  1. Se freaca cu mixerul untul cu esenta si zahar pana devine spumos. Se adauga faina si se amesteca pana se leaga aluatul.
  2. Dulceata se amesteca cu nuca macinata si romul.
  3. Pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili (26 cm diametru) cu hartie de copt pe fund. Punem 2/3 din aluat in tava si il intindem cu mana, apoi il nivelam cu fundul unui pahar.
  4. Se intinde dulceata cu nuca peste foaie.
  5. Restul de aluat se da pe razatoarea mare deasupra stratului de dulceata. Se apasa putin cu mana sa adere la stratul de dulceata de dedesubt.
  6. Se da la cuptor la 180C pentru 40 minute.

Aluat

Prima foaie

Umplutura: dulceata de prune cu nuca

Intindem dulceata in tava

Razuim restul de aluat deasupra

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...