Prajitura magica

Retete desert Retete de Craciun Retete pentru copii Retete rapide Retete simple

Reteta Prajitura magica

O prajitura mai "lenesa" decat asta nu cred ca exista. Doar se aseaza ingredientele in straturi alternative si se coace. Atat, si arata incredibil de bine dupa ce e taiata, iar de gust ce sa mai vorbesc... chiar e magica. Din cate am inteles, prajitura numita "Magic cookie bars", a fost creata de o firma de lapte condensat. Probabil erau americani, numai ei puteau face ceva atat de simplu.

Sper ca aceste prajiturele sa va indulceasca si voua weekendul. :)

Ingrediente

110 gr unt topit
140 gr biscuiti macinati ca pesmetul
65 gr nuca cocos
170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata
100 gr nuca taiata marunt (dar nu macinata!)
400 ml lapte condensat

Bucati: 16

  1. Intr-o tava de 20 x 20 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite.
  2. Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute.
  3. Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se pastreaza la frigider.

Turnam untul topit in tava

Turnam untul topit in tava

Strat biscuiti

Strat biscuiti

Strat de cocos

Strat de cocos

Strat de ciocolata

Strat de ciocolata

Strat de nuca

Strat de nuca

Turnam laptele condensat

Turnam laptele condensat

Prajitura coapta

Prajitura coapta

Prajitura magica

Prajitura magica

Comentarii (174)

 

Ultimele comentarii

claudia  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 17:01  

lapte condensat se gaseste la LIDL
 

claudia  acum 9 ani - 13 Decembrie 2014 17:04  

lapte condensat se gaseste la LIDL la 350 ml.PILOS PE RAFTUL CU LAPTE PT CAFEA ,COSTA 3,5 RON
 

tea  acum 9 ani - 17 Decembrie 2014 21:26  

Ioana help :).. am facut prajitura dar nu stiu de ce e sfaramicioasa :( ma poti ajuta cu un sfat?
 

Olga  acum 9 ani - 30 Decembrie 2014 13:18  

Buna Ioana,

Am facut si eu, in sfarsit , prajitura asta. Mi-a luat asa de mult pentru ca nu gaseam laptele condensat cu consistenta corecta (pentru cei din Bucuresti, l-am gasit la magazinul rusesc deschis de curand pe Mihalache pe langa Turda).
E buna si simplu de facut, dar mi-a iesit blatul de biscuiti cam sfaramicios, daca ai avea vreo sugestie despre cum sa-l fac mai cooperant, ar fi fain. Am folosit biscuiti din aia ordinari, in pachet, de la ro-star.
Iti doresc un sfarsit de an bun, si un 2015 si mai bun!
 

Andreea  acum 9 ani - 1 Decembrie 2015 14:50  

Am facut si eu prajitura aseara si sunt total dezamagita. Am respectat ingredientele si gramajele acestora dar nu a iesit nimic ,, magic". Am aruncat la gunoi tot, nu era comestibila. Foarte gretoasa, inecacioasa iar untul ala in biscuiti, groaznic. Risipa si timp pierdut aiurea!
 

rusu doina  acum 8 ani - 27 Septembrie 2016 12:08  

Acesta prajitura e pe acelasi principiu ca cea care circula pana la revolutie. Se punea in tava un strat de gris amestecat cu zahar si un strat generos de mere crude asezonate cu mirodenii si deasupra alt strat de gris cu zahar. Nu ma indoiesc ca prajitura magica este la fel de buna ca cea cu mere. :)
 

Florentina Vld  acum 7 ani - 4 Ianuarie 2017 18:04  

buna Ioana ,
eu locuiesc in Franta si am vazut in magazin la conserve si tub lapte concentrat tradus .ai idee este acelasi cu lapte condensaat?multumesc
 

Rus  acum 7 ani - 29 Octombrie 2017 14:53  

Buna Ioana, as dori sa stiu daca se poate folosi crema de dolce de lache in loc de lapte condensat... ? Multumesc
 

Alina Mihaela  acum 5 ani - 9 Ianuarie 2019 21:11  

Prima oara a iesit tare si a ramas desprinsa de biscuite,care era sfaramitat in tava.A doza oara,am pus un pic mai mult interes,cat sa imbib biscuitii si sa fie un blat legat,apoi am lasat in tava,la copt doar cat s a maronit un pic laptele condensat.Mentionez ca am folosit lapte condensat la cutie metalica de la Prodlacta(Selgros).Rezultat:GENIAL!!!
 

Adelina  acum 37 minute - 5 Decembrie 2024 11:37  

Prajitura este delicioasa! Mai ales dimineata, la cafea??Data viitoare o fac ?la dublu?
Multumesc!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...