Pui cu caju

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Reteta Pui cu caju

Cu doar cateva ingrediente de inspiratie asiatica și o preparare simpla la tigaie, va puteti bucura de o masa aromata si satioasa in cel mai scurt timp.

Ingrediente

5 pulpe de pui inferioare, dezosate (500 gr)
1 lingura sos de soia (slab sarat)
1/4 lingurita sare
50 rasnite piper negru
10 gr faina alba
1/2 lingura ulei
1 ceapa rosie mica
1 ardei iute uscat (optional)
50 gr caju
4 cepe verzi tinere
200 gr taietei de orez

Sos

4 linguri ulei
4 catei usturoi
2 lingurite curry rosu tailandez (pasta)
1 lingurita pasta de ardei iute
1 lingura sos de soia (slab sarat)
3 linguri apa

Portii: 3-4
Calorii: 2443 cal in total

  1. Alunele caju se prajesc in tava cuptorului timp de 10 minute la 170C (pana se rumenesc).
  2. Puiul se taie cuburi potrivite si se amesteca cu sosul de soia, sare, piper si faina, plus 2 linguri de apa rece. Daca aveti timp, lasati-l la marinat macar 30 minute.
  3. Ceapa rosie se taie felii nu foarte subtiri. Cepele verzi se toaca rondele fine.
  4. Ingredientele pentru sos se mixeaza bine intr-un robot mic sau cu blenderul vertical.
  5. Puneti multa apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugati taietii de orez. Lasati sa fiarba 3 minute (verificati timpul de fierbere si pe pachet), apoi ii scurgeti si ii treceti rapid sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca.
  6. Incingeti bine o tigaie larga (ccca 28-30 cm) si o ungeti cu 1/2 lingura ulei. Asezati bucati de pui in tigaie, spatiate. Prajiti timp de 1.5 minute, intoarceti si mai lasati 1.5 minute. Puiul se va rumeni placut in acest timp. Scoateti puiul intr-un bol si continuati pana il terminati pe tot.
  7. Cand ati prajit tot puiul, adaugati ceapa si ardeiul iute maruntit in tigaie si sotati amestecand mereu cateva minute pana ceapa are urme rumene. Scoateti ceapa si ardeiul peste pui.
  8. In tigaia incinsa adaugati sosul din blender. Fierbeti, amestecand des spre final, timp de 3 minute, pana vedeti uleiul ca se aduna pe margini.
  9. Adaugati puiul cu ceapa, alunele caju si 50 ml apa. Aduceti la fierbere si amestecati mereu, pana puiul e bine acoperit de sosul rosiatic. Va dura cam 3 minute.
  10. Adaugati ceapa verde la final si amestecati. Gustati de sare.
  11. Amestecati puiul cu taieteti sau asezati taieteii pe un platou si turnati puiul deasupra. Serviti cald.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...