Pui cu ciupeci si ierburi Provence

Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

E o reteta cu ingrediente simple insa ierburile Provence ii dau o aroma speciala.

Ingrediente

500 gr carne pui
1 lingura ierburi Provence
2 morcovi medii
300 gr ciuperci
2 rosii foarte coapte (sau 2 lingurite pasta rosii)
cateva fire de patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei masline

  1. Carnea o taiem bucati medii. Eu am folosit 6 pulpe de pui dezosate si fara piele pe care le-am taiat in doua, dar se poate folosi orice parte din pui. O punem la prajit pana se rumeneste pe ambele parti in ulei.
  2. Adaugam 3 cani de apa, morcovii taiati rondele si ierburile Provence. Saram si piperam dupa gust. Lasam la fiert pana carnea e facuta, cam 30-40 minute.
  3. Adaugam rosiile despielitate si facute piure in robotel (sau le dati pe razatoare; sau inlocuiti cu pasta de rosii). Lasam la fiert inca 10 minute.
  4. Adaugam ciupercile (intregi daca sunt mici, altfel le taiati felii) si patrunjelul tocat si mai fierbem 10 minute.

Prajim carnea

Fierbem cu morcovi si ierburi Provence

Adaugam rosiile piure

Adaugam ciupercile

Pui cu ciupeci si ierburi Provence

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...