Roti si curry de cartofi

Retete cu cartofi Bucataria indiana Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post

Un curry simplu, rapid si ieftin servit pe painea indiana plata numita roti. Curry-ul de cartofi este excelent, e varianta indiana a cartofilor nostri taranesti. Ce va puteti dori mai mult, decat o mancare vegetariana cu adevarat gustoasa? Indienii se pricep cel mai bine la asa ceva, aromele mancarurilor lor te fac sa uiti de carne.

Ingrediente

Roti

200 gr faina
inca putina faina pentru lucrat aluatul
100 ml apa
2 lingurite ulei
1/2 lingurita sare

Curry de cartofi

4 cartofi mari
1 ceapa
2 rosii coapte bine
1 lingurita amestec condimente (contine: iarba de limon, coriandru, ghimbir, usturoi, turmenic)
2 lingurite curry
chili pudra (optional)
sare
1 lingura ulei
patrunjel (sau si mai bine coriandru daca aveti)

  1. Preparati painea roti dupa reteta de aici.
  2. Cartofii taiati cuburi mici ii puneti la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii strecurati si retineti 50 ml din apa in care au fiert.
  3. Ceapa tocata o caliti pana se inmoaie in 1 lingura ulei. Adaugati condimentele si mai caliti 10 secunde. Adaugati cartofii fierti peste, sarati si amestecati usor sa nu se sfarame prea tare. Gustati si mai adaugati condimente daca va place mai aromat. Adaugati si chili pudra daca vreti sa fie mai iute. Lasat 5 minute la calit.
  4. Rosia facuta piure in blender si apa de pe cartofi o puneti peste cartofi si mai lasati 2-3 minute la fiert, amestecand foarte usor. Presarati patrunjel si luati de pe foc.
  5. Puneti cate 3-4 linguri curry de cartofi pe fiecare roti, apoi pliati in jumatate si serviti cat inca sunt caldute.

Amestec condimente

Curry de cartofi

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...