Curry de porc

Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete simple

Reteta Curry de porc

Reteta este o combinatie intre o reteta din secretele bucatariei si una luata de pe net. Se serveste cu orez.

Ingrediente

500 gr carne porc taiata feliute lungi
3 morcovi micuti taiati betigase(eu am folosit aparatul de curatat legume ca sa iasa mai frumos)
1/2 ardei rosu+1/2 ardei verde taiati pe lung
3 cartofi taiati cuburi(aprox. 300 gr)
2 linguri sos soia
400 ml supa legume
1 lingura curry
sare, chilli

Portii: 3

  1. Carnea de porc se pune intr-o tigaie mai larga(wok) la prajit cu 4 linguri ulei, pana isi schimba culoarea.
  2. Se adauga legumele si se prajesc inca vreo 10 minute pana se inmoaie putin ardeiul si morcovul. Amestecati des.
  3. Adaugati apoi condimentele(curry, chilli si sos de soia), amestecati bine si mai prajiti cam 1 minut. Potriviti de sare doar la sfarsit fiindca si supa si sosul de soia sunt sarate!!!
  4. Turnati supa de legume calda si lasati sa fiarba acoperit pana carnea si cartofii sunt facuti(cam 25 min la foc mare).
  5. Daca ramane mult sos puteti sa mai lasati cateva minute la fiert fara capac.

Comentarii (20)

 

Ultimele comentarii

angela  acum 15 ani - 27 Octombrie 2008 15:51  

Multumesc. le scriu pe lista si merg la Plafar sa le cumpar .
 

valentina  acum 13 ani - 10 Ianuarie 2011 12:00  

ioana ce bucurie mi-ai facut postand retete cu specific indian. sunt o mare iubitoare a indiei. de mult imi doream sa gasesc retete indiene. esti o mare comoara pt mine. toate retetele pe care le-am facut de pe site-ul tau au fost apreciate. mult succes in continuare. :) ;)
 

Ioana  acum 13 ani - 10 Ianuarie 2011 12:15  

pana acum am postat cateva retete indiene, doar ca ingredientele erau limitate, nu gaseam tot ce-mi trebuia in cluj, si am improvizat mult. insa de acum incolo retetele vor fi autentice si te vei bucura de aromele adevarate ale indiei.
 

D.  acum 13 ani - 23 Ianuarie 2011 18:41  

am facut-o si pe asta. a fost buna doar ca mie nu mi-au ramas asa frumoase ardeii si morcovii, cred ca data viitoare nu mai pun cartofi in el si nu-l voi mai fierbe 25 min., caci inainte era super aratos si super gustos.
merci de reteta
 

lebadusu  acum 13 ani - 24 Ianuarie 2011 17:15  

Ce inseamna supa de legume ?
 

Ioana  acum 13 ani - 24 Ianuarie 2011 17:46  

apa in care ai fiert mai multe legume asortate (telina, patrunjel radacina, morcovi, conopida etc) si apoi ai strecurat-o. poti insa folosi in loc si supa de pui sau porc facuta in casa. sau apa...
la vremea cand am postat reteta foloseam cub de legume din comert pe care-l dizolvam in apa.
 

cineva  acum 12 ani - 7 Noiembrie 2011 02:16  

ai mancat vreodata curry facut de un indian?nu e nici pe departe ce ai gatit tu acolo.nici nu exista curry cu carne de porc ;)
 

Ioana  acum 12 ani - 7 Noiembrie 2011 08:57  

da, am mancat. reteta aceatsa este foarte veche si la acea vreme nu gaseam in RO decat curry la plic, asa ca improvozam cum puteam. este insa o reteta buna si simpla, de aceea am lasat-o pe site.
gasesti curry original aici: [link] sau aici [link] si mai am si altele... cauta dupa retetele mai noi, facute in ultimii 2 ani, cand am inceput sa gasesc la noi mare parte din ingredientele necesare.
 

Manuela Ramona  acum 10 ani - 14 Decembrie 2013 22:09  

apa se poate pune in loc de supa de legumea
 

Mihaela   acum 6 ani - 15 Iulie 2017 13:48  

Cartofii cand se pun?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...