Rulada de curcan cu prune uscate si bacon

Retete aperitive Retete cu carne de curcan Retete de mancaruri cu carne Retete de Craciun

Un "mezel" aspectuos preparat in casa, pentru platoul tau de aperitive.

Ingrediente

1/2 piept de curcan (1 lob)
felii subtiri de bacon (jambon, speck; in jur de 300gr)
sare

Umplutura

200 gr carne tocata (de vitel am folosit eu)
100 gr prune uscate
50 gr bacon afumat
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 varf cutit cuisoare macinate
1/2 lingurita cimbru uscat
50 ml vin rosu sec
1 lingura ulei
sare, piper

Bucati: 8

  1. Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele taiate fasii si vinul si se fierbe pana vinul se evapora de tot.
  2. Se lasa amestecul de mai sus sa se racoreasca 5 minute apoi se toarna peste carnea tocata. Se adauga sare si piper si se amesteca bine.
  3. Se taie pieptul de curcan in 5 felii. Se pune pe fiecare felie o punga si se bat cu ciocanul de snitele pana sunt subtiri. Punga impiedica carnea sa se rupa si sa stropeasca. Daca unele felii sunt mari le taiati in doua. Mie mi-au iesit 8 bucati. Presarati feliile de carne cu putina sare.
  4. Asezati pe fiecare felie de carne cate 1 lingura buna de umplutura (aveti grija sa ajunga prune pe toata lungimea) si rulati strans.
  5. Asezati cate 2-3 felii de bacon (in functie de cat de late sunt feliile de curcan) una langa alta (sa se suprapuna putin) si asezati rulada de curcan la un capat. Rulati in bacon.
  6. Asezati ruladele intr-o tava, la distanta unele de altele si coaceti-le in cuptor, la 200C timp de 20 minute, apoi mutati cuptorul pe grill si rumeniti-le 2-3 minute.
  7. Sunt bune calde (ultima poza de jos) sau reci (poza principala). Daca le serviti ca aperitiv, dati-le la frigider pana aveti nevoie de ele. Cand doriti sa le serviti, le scoateti si le feliati.

 

Batem carnea felii subtiri

Ceapa si baconul calite

Adaugam prunele si vinul

Umplutura pentru rulouri

Asezam umplutura pe carne si rulam

Rulam apoi in bacon

Rulouri

Rulouri coapte in cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...