Salata de dovlecei copti

Ingrediente

3 dovlecei medii spre mici (aprox 700 gr)
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1/4 legatura patrunjel
1/4 lingurita ras el hanout
1/2 lamaie
3 linguri ulei
1/2 lingurita sare afumata (optional)
sare, piper

  1. Ideal, se aleg dovlecei mici sau medii ca sa aiba cat mai putine seminte. Daca sunt mari, trebuie scobiti in zona cu seminte. Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Se presara cu sare si se stopesc cu putin ulei.
  2. Se pun in tava cuptorului, cu taietura in sus si se coc la 200C timp de 30-35 minute. Trebuie sa-i incercati cu furculita si sa-i simtit foarte moi.
  3. In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si patrunjelul tocat fin si se mai calesc impreuna 2 minute. Se adauga ras el hanout, se omogenizeaza si se trage tigaia de pe foc.
  4. Dovleceii se scot intr-o strecuratoare si cu o furculita ii presati usor sa iasa cat mai multa zeama din ei. Se lasa apoi la scurs 10 minute, timp in care se vor racori.
  5. Se toaca dovleceii cu tocatorul lat de vinete pana ii faceti pasta cat de fina doriti. Se adauga ceapa, putin piper negru macinat si sarea afumata si se omogenizeaza.
    * daca doriti salata mai fina, puteti face acest pas in robot, doar puneti dovleceii si ceapa in robot si dati cateva pulsuri
  6. Se drege salata de sare (normala) si se adauga suc de lamaie dupa gust (am pus 2 linguri). Se raceste bine salata.

Dovleceii se coc

Ceapa calita cu condimente

Tocam dovleceii

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...