Salata de vinete cu usturoi

Retete din Grecia Retete cu legume Retete simple Retete salate

In Grecia se numeste Melitzanosalata si este similara cu salata noastra de vinete cu ceapa.

Ingrediente

1 vanata mare (sau 2 vinete mai mici)
2-3 catei usturoi
5 linguri ulei masline
2 linguri suc de lamaie
50 gr feta de capra
cateva fire patrunjel
sare, piper

  1. Se coc vinetele si se curata dupa instructiunile de aici. Pulpa obinuta se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs 30 minute.
  2. Se toaca pulpa vinetelor.
  3. Intr-un bol mic se strivesc cateii de usturoi cu o priza de sare. Se adauga apoi incet 1 lingura de ulei, ca la maioneza, pana obtinem o pasta. Adaugam apoi incet si restul de ulei si sucul de lamaie si amestecam cu un tel mic pana obtinem un sos ca o emulsie.
  4. Turnam emulsia incet peste vinete si amestecam mereu pana e totul incorporat, vinetele se albesc un pic si devin pufoase. Puteti sa mai adaugati putin ulei de masline daca doriti salata mai moale, ca un dip.
  5. Adaugam feta sfaramata si amestecam bine.
  6. La final dregem de sare si piper dupa gust si apoi adaugam patrunjelul tocat fin.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...