Sardine pe gratar cu salata verde

Retete cu peste si fructe de mare Retete ieftine Retete simple

Am luat cei mai ieftini dar si cei mai sanatosi pestisori si i-am "cuplat" cu o salata racoritoare. E doar o idee simpla pentru o cina rapida si sanatoasa.

Ingrediente

8-10 sardine din conserva (in ulei)
coaja rasa de la 1/2 lamaie bio
sare grunjoasa

Salata

1 salata verde mai mica (cu frunze plate)
2-3 tulpini de telina (apio)
2-3 cepe verzi tinere
sucul de la 1/2 lamaie bio
1 lingura ulei masline
sare

Portii: 2

  1. Telina se taie felii subtiri. Ceapa verde rondele. Se adauga frunzele de salata taiate fasii. Se presara cu putinsa sare si se amesteca cu mana, framantand usor salata. Se adauga sucul de lamaie si uleiul si se amesteca usor. Se lasa sa stea pana sardinele sunt gata.
  2. Sardinele se scurg de ulei. Se incinge o tigaie grill (sau o tigaie antiaderenta) timp de 5 minute la foc mare. Se da focul la mediu si se aseaza sardinele in tigaie. Se prajesc cate 4 minute / parte, sa se rumeneasca si sa devina crocante. Cand le intoarceti, le manevrati usor, sardinele fiind din conserva sunt fragile.
  3. Se scot din tigaie si se stropesc cu putin ulei de masline (am pus si putin ulei picant) si se rade coaja de lamaie peste ele. Se presara cu sare grunoajasa de mare.
  4. Se servesc sardinele cu salata verde si felii de lamaie.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...