Paste cu sardine si dovlecei

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Paste cu sardine si dovlecei

Miros de paste italiene, undeva pe malul marii. Dar la gust vei fi surprins sa descoperi ceva neobisnuit. Un ingredient care nu apartine bucatariei italiene. E pasta de susan care se combina foarte bine si cu dovleceii si cu sardinele si da putina cremozitate sosului. Sa vedem cine indrazneste sa incerce aceasta combinatie!

Ingrediente

2 dovlecei mici (aprox. 200 gr)
200 gr paste lungi (linguine am folosit)
50 gr sardine din conserva (in ulei sau natur)
30 gr pasta de susan (tahini)
1/2 legatura mica de patrunjel
2-3 fire marar
2 catei de usturoi
1/2 lamaie
2.5 linguri ulei de masline
sare, piper negru, fulgi de chili

Portii: 2

  1. Alegeti dovlecei tineri ca sa aiba coaja subtire si sa nu aiba seminte multe sau mari in centru. Se spala si se curata partial de coaja doar daca nu sunt bio. Se taie felii subtiri (ca si cartofii pentru chipsuri; cca 1 mm) cu cutitul sau si mai usor, folosind o razatoare de acest tip ca sa iasa feliile egale. Se presara cu sare si se lasa sa stea pe servetele de hartie pana e nevoie de ei (minim 5 minute). Se absorb apoi cu servetele sa fie uscate.
  2. Se pune la fiert o oala cu multa apa si sare. Se adauga pastele si se fierb conform timpului de pe pachet.
  3. Se toaca verdeturile. Se strivesc sardinele cu o furculita (daca au oase, acestea se scot inainte de a le strivi). Se pune pasta de susan intr-o cescuta si se amesteca cu 2 linguri de apa fierbinte de pe paste, doar cat sa devina pasta mai fluida, sa nu fie lipicioasa.
  4. Se incinge o tigaie larga in care picurati 1/2 lingura ulei (doar cat sa fie unsa bine pe fund). Adaugati feliile de dovlecel si 1 catel de usturoi strivit si sotati la foc mare, amestecand des, doar 1 minut, pana se inmoaie usor. Nu-l lasati mai mult, cat sa se terciuiasca. Dovlecelul trebuie sa ramana crocant! Scoateti dovlecelul intr-un bol.
  5. In tigaie adaugati 2 linguri ulei si 1 catel de usturoi strivit. Sotati 30 secunde, pana miroase placut, apoi adaugati sardinele sfaramate, fulgi de chili dupa gust si mult piper negru proaspat rasnit (cca 20-25 rasnite). Sotati inca 2-3 minute, pana bucatile de sardine se rumenesc usor.
  6. Adaugati verdeturile tocate si sotati inca 1 minut.
  7. Adaugati pastele scurse, presarati sare si continuati sa amestecati, sa se acopere pastele cu sos.
  8. Opriti focul si adaugati pasta de susan. Amestecati bine. Gustati de sare.
  9. La final adaugati dovleceii, coaja rasa de la 1/2 lamaie si sucul de lamaie si mai amestecati doar de cateva ori. Serviti imediat.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...