Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Categorii: Retete aluaturi, Retete aperitive, Retete cu branza, Retete din Anglia, Retete pentru Mic Dejun, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Scones cu branza de oaie si rosii uscate
Pinterest

Painici englezesti rapide pentru diminetile de weekend. Cu un lapte batut sau taiate in doua si umplute cu sunca. Cum vi se pare? Si daca va mai raman, serviti-le la pranz cu o salata mare si proaspata.

Ingrediente
Scones cu branza de oaie si rosii uscate

200 gr faina alba (tip Bl55 sau 650)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru
50 gr unt (rece, de la frigider)
6 rosii uscate in ulei (aprox 50 gr; am folosit rosii semi-deshidratate)
50 gr branza tare (gen pecorino; am folosit branza fermentata de oaie Horezu)
1 manunchi ceapa verde mica (chives; sau 1-2 fire ceapa verde)
200 ml lapte batut

Bucati: 8

Preparare
Scones cu branza de oaie si rosii uscate

  1. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, piperul si sarea (se pot cerne impreuna).
  2. Se adauga untul taiat cubulete, se amesteca prin faina si apoi si se freaca intre degete pana obtineti o consistenta asemantoare pesmetului.
    * acest pas se poate face si in robot, doar dati cateva pulsuri pana untul e distribuit si faina arata ca pesmetul
  3. Se adauga rosiile tocate marunt, ceapa taiata rondele fine, branza razuita fin. Se amesteca doar pana la distribuirea omogena.
  4. Se face o gaura in centrul fainii si se adauga acolo laptele batut. Cu coada rotunda a unei linguri de lemn se amesteca, incepand din centru doar pana nu se mai vede faina prin bol. Nu trebuie sa aveti un aluat omogen si sub nici o forma nu framantati cu mana.
  5. Rasturnati aluatul pe masa data cu faina si adunati cu mana tot aluatul la un loc, apoi aplatizati-l cu mana ca sa obtineti un disc de cca. 3 cm grosime. Daca e o idee lipicios aluatul e in regula, doar dati-va mainile cu faina in timp ce-l formati.
  6. Taiati aluatul in 8 triunghiuri, asa cum ati taia pizza. Folositi un cutit mare, cu lama lata si taiati ferm, o singura data, fara sa "traumatizati" prea tare aluatul.
  7. Asezati scones intr-o tava cu hartie de copt. Ungeti-le cu putin lapte batut (daca doriti puteti presara si niste branza rasa deasupra) si dati la cuptor la 220C (200C cu ventilator) timp de 15-20 minute (pana se rumenesc un pic si cand le bateti suna a gol).
  8. Sunt mai bune caldute, dar nici reci nu le refuz.
 
Scones cu branza de oaie si rosii uscate - Rosii uscate, branza si ceapa peste faina cu unt

1. Rosii uscate, branza si ceapa peste faina cu unt

Scones cu branza de oaie si rosii uscate - Faina amestecata cu restul

2. Faina amestecata cu restul

Scones cu branza de oaie si rosii uscate - Amestecam cu coada lingurii pana aluatul e legat

3. Amestecam cu coada lingurii pana aluatul e legat

Scones cu branza de oaie si rosii uscate - Dam forma de disc

4. Dam forma de disc

Scones cu branza de oaie si rosii uscate - Scones taiate triunghiuri in tava

5. Scones taiate triunghiuri in tava

Scones cu branza de oaie si rosii uscate - Scones cu branza de oaie si rosii uscate

6. Scones cu branza de oaie si rosii uscate


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 16)  

 
loading...

Scones cu malai

4 Aprilie 2017

Scones cu malai

Scones cu rubarba

14 Mai 2016

Scones cu rubarba

 

 

Silvia  acum 3 ani - 28 August 2014 12:04  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Sper sa le reusesc,voi pune branza de capra.
Deci pofta buna.
 

Ioana  acum 3 ani - 28 August 2014 13:03  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

silvia, pune atunci mai putin lapte batut la inceput (cam 150 ml) fiindca branza de capra e mai cremoasa si s-ar putea sa-ti faca aluatul prea moale.
un fel de scones cu branza de capra gasesti aici: [link]
 

Silvia  acum 3 ani - 28 August 2014 14:39  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Multumesc.Sper sa fac ceva bun,si sa nu-i dezamagesc pe cei din casa. vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 28 August 2014 14:48  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

daca pui mai putin lapte batut o sa iasa bine si cu branza de capra.
 

Olga  acum 3 ani - 28 August 2014 19:32  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Ioana, de ce nu ne dai voie sa amestecam cu mana? vesel Eu, cum sa zic, citeam si ma si vedeam cu mana in aluat, am si ras in sinea mea cand am ajuns la partea cu coada lingurii de lemn, Si apoi, jap! sub nici o forma nu amestecati cu mana. Cum? Unul dintre scopurile mele e sa murdaresc cat mai putine scule si unelte atunci cand gatesc, deci nu stiu cu ce argument m-ai putea convinge vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 28 August 2014 20:28  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

folosesti coada lingurii ca sa nu amesteci prea mult aluatul. cu mana te poate lua valul si il amesteci prea mult sau prea tare, se dezvolta glutenul si nu-ti vor mai creste painicile trist
partea buna e ca iti ia mai putin sa cureti coada lingurii decat sa-ti scoti aluatul de sub unghii vesel
 

Silvia  acum 3 ani - 29 August 2014 13:52  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

foarte bune ,nu cred ca am dezamagit pe nimeni,am pus mai putin lapte batut si a iesit buneeeeeeeee.Multumesc Ioana.
 

Ioana  acum 3 ani - 29 August 2014 13:55  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

ieeeeei!!!!!!!!!!
 

Silvia  acum 3 ani - 29 August 2014 14:08  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

aveam emotii.degeaba
 

Olga  acum 3 ani - 30 August 2014 16:22  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Am facut si eu scones azi. Deci azi am incercat doua retete de-ale tale, ambele in premiera: asta, si prajitura minunata cu fructe de padure. Ambele au iesit bine vesel.
Si sa stii ca am fost ascultatoare si am amestecat cu coada lingurii, nu cu mana vesel. Singurul lucru care nu imi place la ele e ca branza aia e cam scumpa. Dar am luat-o asa, de experiment. Si partea nasoala e ca-mi si place vesel
Dar sa stii ca mie mi-au placut mai mult dupa ce s-au racit. De gustibus.
A, si am pus sana in loc de lapte batut, ca asta am avut. Nu cred ca a schimbat ceva, nu? Ca pe bune daca mai pot face diferenta intre ele, ca si gust sau consistenta.
 

Ioana  acum 3 ani - 30 August 2014 16:46  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

da, mai nou lucrurile bune sunt scumpe, cred ca si din cauza ca sunt din ce in ce mai rare in romania. se duc incet produsele traditionale adevarate si gustoase. ce se mai gaseste e fie in cantitati mici si trebuie vanate cu rabdare de la micii producatori, fie sunt scumpe.
orice lacate de genul asta merge, cat timp are o consistena mai moale, sa curga un pic. sana, kefir, lapte batut... poti experimenta linistita. gustul celor din comert e destul de fad din pacate trist
 

Brita  acum 3 ani - 31 August 2014 13:53  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Foarte bune. Eu le-am mincat cu supa de praz si cartofi.
Si-am pus brinza de capra tip Gouda, intr-adevar au cerut mai putin lapte.
Am sa incerc aluatul asta si cu ulei in loc de unt.
 

Olga  acum 3 ani - 6 Septembrie 2014 10:25  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Am mai facut o tura de scones in dimineata asta (am mai facut una si in cursul saptamanii vesel ). Imi mai ramasesera ingrediente fix pentru o portie, si se fac asa de rapid incat era pacat sa nu fi facut. Acum am ramas cu uleiul de la rosiile uscate, care are si niste mirodenii prin el, si nu stiu ce sa fac cu el. Ioana ai niste sugestii pentru asta, te rog?
Si am mai avut o curiozitate, am vrut sa vad cum e diferita branza Horezu de parmezanul italienesc. Nu mi s-a parut vreo diferenta sesizabila la gust si consistenta. Nu mai am ambalajele, dar s-ar putea sa aiba procente de grasimi diferite, o sa ma uit cu prima ocazie. Dar daca sunt asa de asemanatoare, pe bune daca nu merita sa cumparam Horezu in loc de parmezan, ca-s de-ai nostri vesel
 

Ioana  acum 3 ani - 8 Septembrie 2014 10:17  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

olga, uleiul il poti folosi in dressinguri pentru salate, la aluaturi cu drojdie (cand faci paine sau sa ungi focaccia), la bruschette, omleta/papara, in aluatul pentru checurile sarate.

asa m-am gandit si eu, cand gasim produse romanesti bune sa le incurajam sa supravietuiasca vesel
 

Mary  acum 3 ani - 14 Septembrie 2014 12:23  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Fooooarte bune. Deja jumatate din ele s-au consumat cu viteza luminii. Ma pregatesc sa mai fac, desi nu stiu de ce n-am dublat ingredientele din start, pt ca succesul era garantat! Tot ceea ce am incercat, urmarindu-ti explicatiile, pas cu pas, mi-a iesit.
Te pupam, Ioana si iti multumim!
P.S. E adevarat ca branza de Horezu, pe care si eu o folosesc, este scumpa, dar f buna.
 

Ioana  acum 3 ani - 15 Septembrie 2014 09:18  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

tare ma bucur Mary vesel sa va fie de bine!
 

Ciprian  acum 3 ani - 21 Octombrie 2014 20:30  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Cum faci rost de rosii uscate? sau cum le poti face?
 

Ioana  acum 3 ani - 22 Octombrie 2014 09:34  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

ciprian, le poti face asa: [link] dar acum e cam tarziu pentru ele, a trecut vremea rosiilor. la anu'...
de cumparat sunt in supermarket sau la magazinele cu delicatese. de obicei sunt uscate in ulei, dar uneori gasesti si semi uscate, "Semi Secchi" ar trebui sa fie etichetate. eu le prefer pe cele semi uscate. in magazinele cu produse italiene se mai gasesc la vrac.
 

Anonimus  acum 2 ani - 19 Iulie 2015 18:49  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

imi e pofta imi e pofta mmmmm ce bun este daca as pune cascaval deasupra ar fii la fel de bun ????????????
 

andreea  acum 2 ani - 5 Septembrie 2015 10:05  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Am incercat reteta asta, si nu mi-a iesit deloc cum ti-a iesit tie, aluatul meu a fost foarte lipicios si nu l-am putut modela deloc, a fost si foarte moale, insa am urmat reteta si cantitatile, singura diferenta este ca am pus parmezan in loc de branza folosita de tine, crezi ca asta este problema? Ce sa fac?
 

Ioana  acum 2 ani - 5 Septembrie 2015 10:14  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

ce tip de faina ai folosit?
nu cumva ai amestecat prea mult in el... atunci devine extrem de lipicios. aluatul e usor lipicios, dar nu de nelucrat.

daca nu l-ai copt inca, da-l la frigider pana il poti taia bucati (intre 30 minute si o ora) si apoi mai lasa bucatile putin la frigider si abia apoi coace-le.
 

Laura  acum un an - 29 Aprilie 2016 19:31  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Minunate!!!
 

Laura  acum un an - 29 Aprilie 2016 20:52  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Imi place mult textura aluatului, oare in variante dulce ar merge? Umplute cu ce??
 

Ioana  acum un an - 29 Aprilie 2016 21:31  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

scones se potrivesc cu fructe, afine, capsuni.
 

Laura  acum un an - 14 Septembrie 2016 11:22  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Buna. Oare pot pregati aluatul cu cateva ore in avans? Si sa l tin la frigider?
Multumesc
 

Ioana  acum un an - 14 Septembrie 2016 11:25  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

sigur, le poti forma si apoi sa le pui la frigider.
 

ana  acum un an - 20 Octombrie 2016 16:17  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

se poate folosi si branza de casa ?
 

Ioana  acum un an - 20 Octombrie 2016 21:06  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

daca branza de casa e tare incat poate fi razuita. orie branza tare ca un parmezan.
 

Nelly  acum un an - 3 Ianuarie 2017 20:31  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Imi place mult reteta ta de scones, e cea mai sanatoasa pe care am incercat-o, fara oua si unt putin, iar pentru cei interesati sa stiti ca se pot face si cu faina integrala sau de ovaz, si ca ingrediente mereu folosesc altceva: porumb, castraveti murati, masline, ardei, sunca, carnati, chiar si umpluturi dulci daca adaugi putin zahar in compozitie, cu merisoare proaspete a iesit genial vesel
 

Ioana  acum 11 luni - 4 Ianuarie 2017 11:39  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

ma bucur, Nelly!
 

Olga  acum 4 luni - 16 Septembrie 2017 11:33  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Buna Ioana, ai putea sa ma ajuti cu un sfat, te rog? Am umblat putin la proportii la reteta asta, incercand sa maresc cantitatea si sa folosesc mai eficient o tava de cuptor, si mi-au iesit cam crude inauntru scoanele vesel. Pe dinafara erau rumenite, chiar prea rumenite, ca le-am tot tinut in cuptor sperand ca se mai coc si inauntru, dar n-am reusit. Am folosit 330 ml sana (o sticluta din aia), 330 gr faina 000, 1.5 lingurite praf de copt, 80 gr unt. Unde gresesc, oare? Ar trebui sa pun mai putina faina? Mai mult praf de copt? Te rog sa ma ajuti cu un sfat, ca-mi place tare mult reteta asta! Multumesc!
 

Ioana  acum 5 luni - 18 Septembrie 2017 09:56  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

proportiile par in regula... le-ai taiat mai mari sau mai groase tura asta?
 

Olga  acum 4 luni - 18 Septembrie 2017 10:23  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Multumesc pentru raspuns, Ioana! Am pus forme neregulate cu lingura, si chiar am masurat unul acum: au rezultat 'cercuri' de vreo 6 cm diametru, inaltimea de vreo 2.5 cm. Zic eu ca dimensiunea n-ar trebui sa fie problematica?. Cuptorul l-am tinut la vreo 195 de grade. E ceva cu compozitia, cred, dar nu-mi dau seama ce. M-as gandi la faptul ca am adaugat laptele batut in 3 transe si ca urmare am amestecat prea mult cu coada lingurii, si s-a intamplat ceva cu aluatul/ glutenul? Sau ca am folosit faina 000 in loc de 650.
 

Ioana  acum 4 luni - 18 Septembrie 2017 10:45  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

deci tu aveai cuptorul la 195C fara ventilator? probabil a fost cuptorul prea rece si nu au crescut in mijloc, s-au "incleiat" cumva. incearca la 220C fara ventilator.

chiar daca ai fi amestecat prea mult in aluat, ele doar ieseau prea tari/nepufoase, dar nu necoapte.
 

Olga  acum 4 luni - 18 Septembrie 2017 11:02  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Da, 195 fara ventilator. Logica mea fiind ca o temperatura mai mare ar coace prea repede exteriorul, in timp ce interiorul n-ar avea timp sa se coaca si ar ramane crud vesel. In aceasta logica, planul meu era ca la tura viitoare sa incerc o temperatura si mai mica. Dar voi incerca si cum zici tu, cu temperatura mai mare. Nu ma las pana nu-mi ies vesel.
 

Ioana  acum 4 luni - 18 Septembrie 2017 11:12  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

stiu ce zici, dar la o temperatura mica nu-ti vor creste. caldura mare e una din conditii ca sa se ridice aceste painici, se face rapid abur inauntru si ridica aluatul. si presupun ca aburul va coace interiorul si nu-ti vor mai ramane crude. poti coace jumatate pe temp. mai mica si vezi ce se intampla si apoi restul pe temp mare si compari.
 

Olga  acum 4 luni - 18 Septembrie 2017 11:14  

Re: Scones cu branza de oaie si rosii uscate

Ok, voi incerca asa. Multumesc pentru sfaturi!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus