Scones cu rubarba

Categorii: Retete din Anglia, Retete cu fructe, Retete pentru Mic Dejun, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide

 

Scones cu rubarba
Pinterest

Buna dimineata! Am pentru voialtebunatati cu rubarba vesel Atata de simple incat le-am facut azi dimineata pe jumatate treaza. Reteta e adaptata deaici.

Ingrediente
Scones cu rubarba

200 gr faina alba (BL55/550)
200 ml smantanadulce pentru frisca (minim 35% grasime)
1/2 plicpraf de copt
35 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 priza sare
100 gr rubarba in sirop Earl Grey
1 lingurita zahar brun pentru decor

Bucati: 8 mici;Portii: 2-3

Preparare
Scones cu rubarba

  1. Se amesteca faina cu zaharul, praful de coptsi sarea. Se adauga in faina bucatile de rubarba (incercati sa luati cat mai putin sirop; daca bucatile sunt mai mari le puteti toca inainte cu un cutit). Cu mana aduceti faina peste bucatile de rubarba si apoi rasfirati faina si rubarba cu degetele astfel incat rubarba sa se distribuie uniform si siropul ei sa fie absorbita in faina.
  2. Se toarna peste toata suprafata smantana (minus o lingura, pe care o rezervati pentru uns) si cu coada unei linguri de lemn se amesteca in cercuri pana vedeti ca aluatul se aduna in bucati mari.
  3. Rasturnati aluatul pe masa de lucru data cu putina faina si framantati scurt (doar 3-4 miscari, mai mult de presare decat de framantare) doar cat aluatul sa devina mai omogen, sa fie o singura bucata. Rulati bucata pe masa de lucru sa-i dati forma de rulou gros.
  4. Cu un cutit ascutit cu lama cat mai lata taiati ruloul in triunghiuri. Asezati scones in tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu smantana retinuta si presarati zahar brun. Se pun in congelator pana se incalzeste cuptorul.
  5. Coaceti-le la 220C timp de 15-20 minute, pana sunt rumene deasupra si daca le bateti dedesubt suna a gol. Daca rupeti una sa nu fie deloc umeda in mijloc.
  6. Sunt bune caldute sau reci, simple sau unse cu unt proaspat facut in casa si o cana de ceai.
 
Scones cu rubarba - Rubarba pe faina

1. Rubarba pe faina

Scones cu rubarba - Rubarba amestecata in faina

2. Rubarba amestecata in faina

Scones cu rubarba - Se adauga smantana dulce

3. Se adauga smantana dulce

Scones cu rubarba - Se formeaza rulou

4. Se formeaza rulou

Scones cu rubarba - Se taie triunghiuri

5. Se taie triunghiuri

Scones cu rubarba - Scones in tava

6. Scones in tava

Scones cu rubarba - Coapte

7. Coapte


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 
loading...

 

 

Cori Cj  acum un an - 14 Mai 2016 12:46  

Re: Scones cu rubarba

Eee..ce bine arata, ti-ai facut griji degeaba veselveselvesel Bravo! Dupa ce ma mut, va fii a doua reteta cu rubarba pe care am sa o fac vesel (prima va fii rubarba coapta ca sa am materie prima la scones imi e pofta).
P.S.: am tot zis si ieri la cafea si acum "dupa ce ma mut" pt ca momentan cuptorul vechi nu functioneaza! trist
 

Ioana  acum un an - 14 Mai 2016 12:52  

Re: Scones cu rubarba

Daaa, nu s-au inmuiat de la rubarba, au iesit foarte bine. probabil o sa faci prima data vreo 3 portii de rubarba in sirop si abia apoi o sa te induri sa o pui si in scones vesel
 

Hyrra  acum un an - 14 Mai 2016 20:39  

Re: Scones cu rubarba

Pentru Cori:Te muti la marmacie ?
 

Cori Cj  acum un an - 15 Mai 2016 11:51  

Re: Scones cu rubarba

Nu vesel
 

Mari Ana  acum un an - 16 Mai 2016 14:24  

Re: Scones cu rubarba

Cred ca merg si simple, fara rubarba sau alta combinatie, nu? Pe vremuri mancam corabioare, erau printre preferatele mele la scoala. Au oare gustul asemanator?
 

Ioana  acum un an - 16 Mai 2016 14:56  

Re: Scones cu rubarba

ar merge si cu capsuni. poti incerca sa le pui crude, taiate cubulete. sau poti pune fulgi de ciocolata, sau putina scortisoara. in varianta asta (cu frisca doar, fara unt) mi se par mai bune cu ceva prin ele decat simple.
daca le faci simple, se servesc unse cu unt si gem.

n-am mancat corabioare, nu-mi amintesc de ele. astea sunt ca niste muffins mai dense si mult mai putin dulci.
 

Mari Ana  acum un an - 17 Mai 2016 11:07  

Re: Scones cu rubarba

Corabioarele erau crocante, nu am mai descoperit gustul lor de mult. Poate imi vor placea scones la fel de mult. vesel
 

Ioana  acum un an - 17 Mai 2016 11:38  

Re: Scones cu rubarba

nu sunt crocante decat deasupra, coaja, in interior sunt ca niste painci-muffins, moi si pufoase.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus