Spaghete alla Gricia

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete rapide Retete simple

Daca v-au placut spaghetele cu branza si piper, sigur asta va va incanta in egala masura. Practic este aceeasi reteta, doar ca are mai putina branza si in plus se adauga guanciale. Acum cred ca v-ati dat seama, daca am adauga ou, am obtine carbonara. Astfel am epuizat triada pastelor romane.

Am scris undeva pe site ca am venit cu pancetta din Roma. Ei, surpriza mare! Cand am deschis pachetul acasa, era o bucata de guanciale in loc. Cred ca doamna a auzit cuvantul carbonara in discutia mea Radu si mi-a dat ce a crezut ea ca e mai bun pentru carbonara. E un pic mai grasa decat pancetta, dar au dreptate, e mai gustoasa.

Ingrediente

200 gr spaghete
100 gr guanciale (sau pancetta)
50 gr pecorino romano
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Portii: 2

  1. Puneti spaghetele la fiert in multa apa cu sare. Fierbeti-le conform timpului de pe pachet.
  2. Intre timp razuiti prin razatoarea mica branza pecorino. Adaugati piperul (macinat mai grosier daca se poate) si amestecati. Retineti 1 lingura cu varf din acest amestec (o sa-l folositi la decorare).
  3. Taiati guanciale cubulete si puneti-le intr-o tigaie (fara adaos de grasime) pe foc mic si prajiti-le pana devin rumene. Dupa ce lasa putina grasime in tigaie puteti creste focul la mediu. La final cubuletele vor fi crocante si veti avea cam 2 linguri de grasime in tigaie.
  4. Cand pastele sunt fierte, luati 50 ml apa de pe paste intr-o cescuta. Adaugati apa in tigaie, peste guanciale. Aduceti la fierbere.
  5. Scurgeti pastele si puneti-le in tigaie. Amestecati bine. Trageti tigaia de pe foc.
  6. Adaugati branza cu piper si amestecati folosind 2 furculite pana branza e topita.
  7. Serviti imediat, presarate cu branza retinuta.

Guanciale si pecorino

Guanciale la prajit

Adaugam apa de pe paste

Adaugam spaghetele si branza cu piper

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...