Spaghete cu branza si piper negru

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Spaghete cu branza si piper negru

Cea mai simpla reteta de paste, cu doar 4 ingrediente care se amesteca impreuna. Este o reteta tipica din zona Romei, "cacio e pepe", care e inca o dovada ca "less is more".

Ingrediente

150 gr spaghete
75 gr pecorino romano
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
1 lingura ulei de masline

Portii: 2

  1. Puneti spaghetele la fiert in multa apa cu sare. Fierbeti-le conform timpului de pe pachet.
  2. Intre timp razuiti prin razatoarea mica branza pecorino. Adaugati piperul (macinat mai grosier daca se poate) si amestecati. Retineti 1 lingura cu varf din acest amestec (o sa-l folositi la decorare).
  3. Cand pastele sunt fierte, retineti 50 ml apa de pe paste intr-o cescuta.
  4. Scurgeti pastele si puneti-le la loc in oala in care au fiert (e ideala fiindca e fierbinte, plus nu mai spalati un vas).
  5. Turnati peste spaghete apa de pe paste si uleiul. Amestecati rapid. Adaugati branza cu piper si amestecati folosind 2 furculite pana branza e topita (maxim 1 minut).
    * nu adaugati sare, fiindca pecorino e suficient de sarata
  6. Serviti imediat, presarate cu branza retinuta.

Spaghete la fiert

Spaghete la fiert

Pecorino si piper proaspat macinat

Pecorino si piper proaspat macinat

Spaghete cu branza si piper negru

Spaghete cu branza si piper negru

Comentarii (10)

 

Hotea Simona-Adina  acum 10 ani - 5 Mai 2012 11:11  

Ioana draga, ajuta-ne cu branza : o putem gasi undeva sau, daca nu, ne-ai putea recomanda ceva asemanator ? Multumesc, multumesc !
 

Ana-Maria  acum 10 ani - 5 Mai 2012 11:14  

Pastele sunt preferatele mele. Maine am sa incerc si eu reteta :)
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Mai 2012 11:37  

Simona, o gasesti la supermarketuri, la raionul unde sunt si triunghiurile de parmezan. La carrefour sigur este.
 

Hotea Simona-Adina  acum 10 ani - 5 Mai 2012 12:02  

OK, multumesc mult.
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Mai 2012 12:04  

cu placere! sper sa-ti placa, are o aroma asa intensa incat ieri, cand am razuit-o, mirosea toata casa ;)
 

monika  acum 10 ani - 5 Mai 2012 18:11  

si spaghetele arata bine asa in doua culori
sunt de la Roma?
 

Fab Chef  acum 10 ani - 5 Mai 2012 23:41  

Nice. Simplu si buuuun!
 

Dana  acum 10 ani - 6 Mai 2012 17:59  

Suuperr! Aveam in frigi un rest de pecorino cumparat din Roma cand am fost si noi, si trebuie mancata. Mersi Ioana! A, sper ca nu ai ratat saltimbocca alla romana! Eu am murit si am ajuns in rai cand am mancat-o! :)
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Mai 2012 09:43  

monika, spaghetele sunt din Venetia, primite de la fratele meu. dar la Roma erau plin de paste in cele mai trasnite culori si forme.
 

Darvenia Dumitrascu  acum 10 ani - 7 Mai 2012 19:01  

:p foarte bune
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...