Suc de mere fiert

Retete bauturi Retete de Craciun

Alternativa fara alcool la vinul fiert. Inspirat de deliciosul "Apple Mulled Fruits" de la Starbucks.

Ingrediente

1 l suc de mere
1 baton scortisoara (cca 8 cm)
15 cuisoare
8 pastai cardamom verde (strivite cu latul cutitului ca sa expuneti semintele din pastaie)
2 felii ghimbir (cat moneda de 50 bani, groase de un deget) 
1 lingurita boabe de piper negru
2 lingurite cu varf ceai rooibos cu vanilie

Portii: 4

  1. Se pune la fiert sucul de mere impreuna cu toate aromele, exceptand ceaiul. Daca puneti aromele intr-un plic/filtru de ceai, nu mai trebuie sa strecurati la final. Se fierbe 2 minute de cand incepe sa clocoteasca.
  2. Se ia de pe foc, se adauga ceaiul si se acopera vasul (il puteti pune si pe acesta in plic de ceai).
  3. Se lasa sa se infuzeze 5 minute.
  4. Se strecoara prin sita de ceai (daca nu ati folosit plicuri) si se serveste fierbinte. Daca merele folosite au fost foarte acre si se simte acrisor dupa fierbere, puteti adauga putina miere. Dar de exemplu daca ati stors mere Ionatan nu veti avea nevoie de indulcitor, este suficienta dulceata data de condimente (cuisoare si scortisoara) si de ceaiul rooibos.
    * il puteti lua cu voi intr-un termos; acasa il puteti tine fierbinte toata ziua in vasul filtrului de cafea pornit

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...