Vin fiert

Retete bauturi Retete de Craciun

Reteta Vin fiert

Ce bun e in serile friguroase! De cand a dat frigul imi fierb in fiecare seara cate o cana, fierb vin rosu fiindca e bun la cei cu tensiunea mica. Dar se poate fierbe si vin alb. Nu conteaza cum e vinul, sec sau dulce, nici calitatea lui foarte mult, puteti folosi un vin ieftin, varsat. Teoretic, ar merge un vin fructat, gen Merlot, dar eu n-am prea simtit diferenta orice vin am fiert :)

Condimentele care se adauga in vin le puteti gasi si in magazine. Am pus o poza cu ce am folosit eu pana acum: in stanga e un condiment de la magazinul de ceaiuri Demmers Teehaus (13 lei pachetul de 100gr) si in dreapta unul de la Fuchs, il gasiti in orice magazin la raionul condimente, nu e scump (cam 2-3 lei pachetul pentru 1.5 l vin).

Ingrediente

1 sticla 750 ml vin rosu sau alb
3 linguri zahar
3 mere mici
1 portocala

Condimente vin fiert
10 cuisoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucsoara
3 boabe cardamom
1 steluta anason
1/2 lingurita coriandru
1 baton scortisoara de 10 cm

Portii: 3 cani

  1. Pregatiti amestecul de condimente pentru vin sau folositi un amestec gata cumparat.
  2. Am scos cotorul de la mere pentru a le felia mai usor, folosind instrumentul special pentru acest lucru. Taiati merele si portocala felii.
  3. Am pus vinul cu zaharul intr-o oala cu fund gros si am pus pe foc mediu sa se incalzeasca.
  4. Am pus si condimentele intr-o tigaie si le-am incalzit pe foc mediu pana am simtit mirosul lor. Nu trebuie prajite! Cum simtiti ca incep sa degaje miros le aruncati in vin.
  5. Lasati vinul cu arome sa se incalzesca pana vedeti pe marginea oalei ca se formeaza mici bule, cam 5 minute.
    * vinul nu trebuie sa fiarba in timpul prepararii, se va evapora alcoolul
  6. Adaugati feliile de fructe, puneti un capac si lasati alte 5 minute pe foc, dar cu capac de data asta sa nu se evapore tot alcoolul.
  7. Puneti in cani printr-o strecuratoare. Asezati in cani si cateva felii din fructele fierte. Decorati cu felii de portocala proaspete si batoane de scortisoara. Serviti fierbinte!
    * puteti adauga zahar in pahare daca nu e suficient de dulce; e mai bine asa, fiecare isi indulceste vinul dupa propriul gust!
    ** restul fructelor fierte in vin se manaca la sfarsit, sunt tare bune, nu le aruncati.

Pregatim condimentele

Pregatim condimentele

Sau folosim condimente speciale pentru vin cumparate

Sau folosim condimente speciale pentru vin cumparate

Taiem fructele felii

Taiem fructele felii

Incalzim condimentele

Incalzim condimentele

Adaugam si fructele si mai fierbem 5 minute

Adaugam si fructele si mai fierbem 5 minute

Vin fiert

Vin fiert

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

alexandru-theodor  acum 12 ani - 22 Noiembrie 2011 16:15  

Tocmai savurez o cana de vin fiert ca in reteta... Pana la noapte mai am de fiert mult..
alex spune despre restaurant/cafenea unde este localizata, vreau sa il incerc si eu.
 

VIOBIO  acum 12 ani - 12 Decembrie 2011 19:51  

Suna mai mult decat tentant . Am sa incerc cu siguranta .
 

cadar claudiu  acum 12 ani - 28 Decembrie 2011 21:14  

Io sunt multumit si fara atatea condimente !!!
 

Hotea Simona-Adina  acum 12 ani - 3 Februarie 2012 23:29  

Acum stam la un vin fiert si comentam "Un tramvai nuit dorinta", piesa pe care am vazut-o acum cateva ore. :) Ce bine e !
 

Hotea Simona-Adina  acum 12 ani - 3 Februarie 2012 23:31  

Aaa, observ ca numai baietii au comentat la "Vin fiert" ! :p
 

Ioana  acum 12 ani - 4 Februarie 2012 08:46  

ai dreptate! nu observasem :)
 

Florina Radu  acum 12 ani - 6 Februarie 2012 17:39  

Foarte bun dupa ce sta un sfert de ora si marul isi lasa aroma in el :)
 

Iulia  acum 7 ani - 18 Decembrie 2016 01:08  

:) divin !

Am incercat in seara asta si nici nu m-am asteptat la asa o bautura aromata, perfect echilibrata ce merge direct la casa sufletului in serile acestea geroase.
Multumesc Ioana!
Cu foarte mare greutate ma voi intoarce la vinul fiert de la baruri si restaurante. Nu exista termen de comparatie cu nici un vin fiert cumparat in oras.

PS
Am folosit un Merlot sec la un pret moderat.
 

Ioana  acum 7 ani - 21 Decembrie 2016 11:19  

Iulia, ai dreptate, mai bun decat aproape orice vin fiert cumparat.
 

Cristian Dorel  acum 10 luni - 8 Decembrie 2023 16:00  

aoleuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ce bunnnnnnnnnnnnnnnnn
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...